fredag, februari 28, 2020

Tack och hej!

Denna fredag handlar frågorna från Elisa Matilda om olika sorters avslut. För egen del lämnar hon jobbet inför barnafödande och föräldraledighet, vilket betyder att hon har ett nytt liv att se fram emot. Riktigt så spännande ter sig inte min framtid, är jag rädd ... men jag minns mycket väl hur det kändes, då! Här är de fem fredagsfrågorna:
 1. När var senast du gjorde ett avslut? Måste väl ha varit när jag gjorde det som kom att bli min sista arbetsdag. Den var rejält lång och tämligen hektisk. Fast det var först senare som jag insåg att det blev min sista.
 2. Vilken film/tv-serie tycker du slutat på bästa sätt? Numera uppskattar jag lyckliga slut alltmer, men de är rätt sällsynta. Kommer i skrivande stund inte på ett enda exempel!
 3. Vad är något du vill säga tack och hej till? Just nu hetsen kring coronaviruset. Stoppa spridningen, någon! Så folk vågar ge sig ut i världen igen! För egen del är jag mer rädd för att hamna i karantän i veckor än att bli smittad.
 4. Hur avslutar du helst en lång vecka? Det blir räkor och vitt vin på fredag kväll. Hamnar sedan lätt i tv-soffan.
 5. Vad kommer du aldrig göra igen? Åka skidor.
Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. då väljer du kanske fel filmer, maken och jag såg igår på bibliotekets filmklubb Oväntad vänskap, för andra gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt - jättefin film. Som jag inte kom på.

   Radera
 2. vill ha trovärdiga slut i böcker, filmer, serier. såg nya Emma igår och den slutade lyckligt för alla. vin och räkor på fredagskvällen låter jättegott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trovärdigt, ja tack. Blir tvärilsk när "alltihop bara var en dröm" eller någon annan helidiotisk bortförklaring, i brist på logisk upplösning.

   Radera
 3. Oj, ett oplanerat slut på arbetslivet? På sätt o vis kan jag instämma, även om jag nog kände att både kropp och knopp var slut. Åka skidor var jag också tvungen att ge upp när jag brutit bägge vristerna. Synd, för att åka ut på marsmyrar i solsken var helt underbart. Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oplanerat på så sätt att jag hoppade in när det behövdes - fast jag egentligen hade slutat. De få gånger skidåkning var njutbart kan jag minnas, men de andra gångerna har varit så många fler.

   Radera
 4. Här har vi några punkter gemensamt: ettan, trean (till viss mån) och så femman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att vi slipper planera en skidtur, eller hur? :-D

   Radera
 5. Jag kom inte heller ihåg några filmexempel.
  Men är också trött på allt tjat om Corona. Låt tiden utvisa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska naturligtvis inte underskatta riskerna med en epidemi, men ...

   Radera
 6. Hørtes nesten ut som det var mine svar dette. :) Corona-hysteriet har tatt av for alvor her hos oss. Mediene sprer frykt og elendighet. Heldigvis lar jeg meg ikke så lett skremme, selv om det er alvorlig nok dette.

  Kommer nok heller aldri til å stå på ski mer. Er ikke for meg de der pinnene på føttene. Selv om det sies at nordmenn er født med ski på beina - jeg er nok helle født med badedrakt på kroppen ...

  SvaraRadera
 7. Haha, du kanske inte har läst mitt inlägg men vi har skidor gemensamt i alla fall. Tråkigt med ditt arbetsavslut som blev definitivt. Jag avtackades enligt alla konstens regler när jag gick i pension vilket inte hindrade mig från att vikariera som kyrkomusiker i många år till. Jag hade t.o.m. mer att göra än som ordinarie kyrkomusiker.
  Ingrid

  SvaraRadera