torsdag, oktober 07, 2021

Bara att gratulera ...

... men något ÄNTLIGEN blev det inte för min del. Hade (förstås) aldrig hört talas om, än mindre läst romanförfattaren Abdulrazak Gurnah, 73-åring född på Zanzibar och verksam i Storbrittannien. Han debuterade redan 1987 och två av hans böcker ("Paradiset" och "Den sista gåvan") finns på svenska. Kanske, ja förmodligen, en ny spännande litterär bekantskap. Men om ett år kanske en av mina kvinnliga kandidater kan få komma i fråga?

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

  1. visst är det kul med lite "nytt"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man fick höra honom själv läsa en liten smakbit i radio, det gav definitivt mersmak.

      Radera
  2. Valet av honom var tydligen en överraskning för alla. Men det måste verkligen vara jättekul för Celanders förlag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ytterst få experter verkade ha en susning! Utom en kvinna i radio, som var helt entusiastisk. Hon hade rent av träffat honom när han besökt Sverige.

      Radera
  3. Nej, något "äntligen" blev det inte här heller. Och det verkade ju helt klart som om detta var en verklig överraskning för många. Ännu en litteraturpristagare men inte hade en susning om att han fanns. Roligt förstås för förlaget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart champagneläge på det lilla förlaget, som manövrerat med tur och/eller skicklighet. Översättningarna kom för rätt länge sen, 2012 och 2014.

      Radera
  4. För en gångs skull var jag långt ifrån ensam att aldrig har hört talas om killen. Inte ens experterna visste vem han var... Har också bloggat om honom. Kunde liksom inte låta bli;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får väl ge honom en chans att bli läst också, eller hur?

      Radera
  5. Jag har inte heller hört talas om honom, men Översättar-Helena har jag träffat i verkligheten på en bloggarträff. Mycket trevlig dam. Kul att hon har översatt honom, ger säkert en skjuts i karriären.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja lite smittar väl priset av sig på översättaren också, kul att du känner henne! Men inget på svenska har kommit sen 2014.

      Radera