onsdag, oktober 20, 2021

I väntan på August

Enligt O ställer denna gång en rykande aktuell kulturfråga. Nomineringarna till prestigefyllda Augustpriset blev nämligen offentliga i går. Därav frågan: Vilka av de nominerade böckerna till Augustpriset är dina favoriter? Är helt nollställd. Inte läst något, men boken "När vi var samer" pratade man mycket om i SvT:s litteraturprogram Babel nyligen. Mats Jonsson är kanske en vinnare?

Vilka titlar saknar du bland de nominerade?
Hade trott att två författare bara kunde komma och hämta var sin gubbe: Kerstin Ekman för "Löpa varg" i skönlitterära klassen och, i fackboksklassen, Göran Rosenberg som fått så mycket beröm för "Rabbi Marcus Ehrenpreis obesvarade kärlek". Båda har fått August tidigare. Men i år blir de utan. Rättvist? Har verkligen inte en aning. Dock konstaterar jag att av de nominerade titlarna är jag inte överdrivet sugen på en enda. I barn/ungdomsklassen har jag förstås inte heller någon koll. 

Nu får de nominerade vänta på juryns utslag ett tag, men den 22 november har de väntat klart, för då delas August i årsmodell 2021 ut.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Ekman och Rosenberg kunde väl också ha platsat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag trodde ju de var självskrivna bland kandidaterna!

   Radera
  2. Och Stridsberg! Nuvarande akademiledamöter trumfade före detta.

   Radera
 2. Rosenberg kom jag inte ens ihåg. har ovanligt dålig koll i år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har fått väldigt mycket ros. Jag har heller ingen överblick!

   Radera
 3. Det känns lite som att juryn valt lite tråkiga alternativ, men vem är jag att döma, jag har ju läst bara en av de nominerade.

  SvaraRadera
 4. Alltaå om jag minns rätt nu - men visades inte de nominerade bidragen på Kulturnyheter igår kväll. Och presentatören nämnde att det var andra gången för tre av författarna att de blev nominerade. Men jag kan ha hört fel. Kände inte igen varken författare eller böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nomineringarna kom på tidig kvällstid så de var säkert med i Kulturnyheterna (som jag inte såg). Blev inte så impad av listan, men jag har ju inget läst så jag ska väl inte ha nån synpunkt.

   Radera