söndag, oktober 03, 2021

Namn att skylta med

Det är ganska mycket tanke bakom när "fina" firmor tar fram sina förpackningar. För är påsen snygg nog kan man hoppas, ja rent av räkna med att kunden återanvänder den och därmed blir en vandrande reklampelare, med kassen som en skylt som vore vederbörande en sandwichman från förr. Som jag, då, som har handlat hos den som Årets Modedesigner flerfaldigt prisade Carin Rodebjer (på rea, det blir lite mer hanterliga prislappar då)!

Lite glad blev jag när jag råkade vända på påsen och såg den diskreta informationen i botten, en märkning som får mig att minnas Kasskampen, fast jag inte aktivt ägnat mig åt den på länge. Annat än att jag naturligtvis återanvänder påsar tills de "tar slut". ÅterBära är bra!

Eftersom det ju är Skyltsöndag med vanemässigt skyltande bloggare (som du hittar vägen till via BP) passade jag på att föreviga en skylt som jag i dagarna har framför ögonen oftare än vanligt. I Stockholm kör jag sällan bil, tar den definitivt aldrig ner till city, avskyr köer, hatar parkeringshus och tycker dessutom att det kostar löjligt mycket att ställa ifrån sig åket om man råkar hitta en ledig ruta. Men på plats i Barndomslandet skulle vi inte kunna vara utan vår vän Forden.

Sedan borde jag ju inte bli förvånad, men det kan inte hjälpas: när Ica skyltar med julmust fast det är en evighet (nästan) till jul så blir jag lite sorgsen till mods. När jag tog bilden var det fortfarande september, och förmodligen hade drycken exponerats där vid kassan i flera dagar redan, en julskyltning jag gärna väntat med ett bra tag till.

Nu blev det i alla fall några kända namn att skylta med: Rodebjer, Ford och Apotekarnes ... och jag noterar att den mer än hundraåriga julläsken nu minsann saluförs som veganvänlig ... 

Nej tack, jag blir inte sugen. Men till jul kanske ...
Copyright Klimakteriehäxan

20 kommentarer:

 1. Ville helst inte se en julpryttel före första advent.... men det är jul i många butiker. Ikea har börjat att plocka fram såg jag då jag var inne och köpte en ny kontorsstol. Dollarstore lika så, tänkte inte på om Ica också börjat... Än är det långt kvar till jul, jag är ju inte ens klar med höstarbetet i trädgården. Ford....det var längesedan jag körde. Ha en bra eftermiddag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med, jag tycker julbegreppet blir så slitet när kommersen drar igång så tidigt.

   Radera
 2. julmust har jag aldrig varit sugen på... men den lagrade musten ok, inte så söt... annars köper jag juliga ting nu i lugn och ro, december går jag inte utanför dörren (Första Advent ska ju allt vara klart, lite sent att börja shoppa då)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behöver inga julprylar, har redan gott om. Men julklappar vill jag ju köpa, och det försöker jag göra rätt tidigt.

   Radera
  2. Julkalender och annat viktigt till barnbarn ❤️

   Radera
  3. Det är ju enbart roligt att köpa!

   Radera
 3. Julmust nu??? Vem lockas? Det är ju samma koncept som påskmust ;)
  Jag gillar inte julskyltning redan nu men har inget att säga till om. Julgrejor köper jag inte alls, finns hur mycket som helst i min källare, om jag vill pynta.
  Men en toppenskyltning av dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nån måste ju köpa de där burkarna, även om du och jag inte fattar varför ...
   Fick rådbråka hjärnan lite för att få ihop min skyltar, tack för uppskattad möda!

   Radera
 4. Snyggt skyltat! Men vad gäller julmust och annat inför julen i september/oktober blir jag helt matt.
  Instämmer helt i detta med en snygg kasse. Smart av butiken och visst är det ju så att man gärna då återanvänder den. Minns helt klart "kasskampen".
  Rodebjers kassar är ju dessutom stilfulla precis som jag tycker att hennes kläder också är. Kul budskap i botten.
  Bra med er Ford som ju gör god nytta . Men visst är det skönt att slippa ha bil här i stan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar Rodebjer, men absolut inte allt hon gör. Fast det är bra kvalitet. Har flera ytterplagg som hon gjort. Och kassen är riktigt fin, oss kasskampare emellan!
   Helt omöjligt med bil i stan, faktiskt. Tur det finns buss och t-bana om man inte orkar gå! Cykeln har jag inte haft ute ö h t i år.

   Radera
 5. Airbag... jobbade med att skriva manualer.. och gjorde bra jobb med att minska spillet för det där tyget... räknade ut bättre beskärning, vi husmödrar kan sånt där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, där har vi en ny och hittills okänd sida av dig - airbagskräddare, häftig titel tycker jag!

   Radera
 6. Den bärkassen hade klass, helt klart! Det är ju ofta märken av klass som har riktigt eleganta kassar som man gärna visar upp. Nespresso och NK är också exempel på det.

  Sedan kan jag ju undra vad "responsible sources" står för eller är för nåt, men nu ska jag inte vara petig.

  Ford har alltid gjort bra bilar. Hoppas dock att du slipper att airbagen utlöses, för det brukar resultera i några knäckta revben;-)
  Hahaha! Julmust hos din lokala ICA, skumtomtar hos min. Yuck för båda oavsett tid på året;-)

  Vilken toppen skyltning du fick till:-) Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag sett skumtomtar också ... köpte inte, lovar!!! Fina kassar är ju trevligt, men jag undrade precis som du var de där "reponsible sources" hämtas! Vår Ford funkar bra, gick just genom bilprovning utan anmärkning. Skyltat och klart för denna gång!

   Radera
 7. Mmmmmm... Julmust! Fast en aningens tidigt. Eller sent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Passar på julafton, inte många andra dagar på året!

   Radera
 8. Kan vi inte stifta en lag som förbjuder allt som är rött och påminner om jul före den första november, tack! Är man inte julhatare (som jag) så måste man ju ändå hinna trötta hundra gånger om

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undantag begärs härmed för nagellack, bilar och vissa klädesplagg ... men annars så kan vi köra!!!

   Radera
 9. Jag tänkte på dig när jag gick förbi affären med det namnet i lördags - men det var för kort besök för att bestämma träff med någon. Bara ett par timmar på lördagen och ett par på söndagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men nästa gång kanske!?! Vore himla trevligt!

   Radera