fredag, april 01, 2022

April, april!

Så är den här igen då, den där dagen när jag tror på konstiga besked om udda saker utan att i hastigheten tänka efter ett varv till (vilket jag faktiskt annars är rätt van vid att göra). Aprilväder råder hur som helst, marken är vit (bildbevis ovan!) och bortsett från att jag tycker det är himla otrevligt går mina tankar än en gång till vårblommorna som hukar där ute. Elisa Matilda har ställt fem fredagsfrågor med anledning av dagens datum:

 1. Är du lättlurad? Ibland, ska jag nog erkänna. Blir väldigt arg (mest på mig själv) när jag upptäcker att jag gått på en nit.
 2. Att lura, eller bli lurad? Lite snällt lurad första april går an, men aldrig annars! Är fortfarande stolt över ett aprilskämt jag kom på och som publicerades i Expressen när jag hade hand om en avdelning i tidningen som hette Stockholm Runt (död sen länge). På den sidan visade vi upp lokaltrafikens nyaste färdmedel, Trubbeldäckaren. En skicklig tecknare hjälpte mig så att en dubbeldäckare fick ett extra plan för passagerare. Jo, folk gick på den! Det fanns ju bild! Och man ska kunna skratta åt aprilskämt, annars är de inte bra alls. 
 3. Vad ser du fram emot med april? Sol, blommor och, allra helst, lite fred. Om man får önska. Kanske kommer Dottern hem till påsk?
 4. Odlar du till sommaren? Köpte plantor till balkongen i går ... känns inte så smart i dag ...
 5. Är du beredd på aprilväder? Behöver bara titta ut för att inse att det redan är här. Bara att inse faktum!
Copyright Klimakteriehäxan

26 kommentarer:

 1. tror på alla, men blir sällan arg,
  nu har ju tidningsskämten slutat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lönar sig ju dåligt att bli arg ... ja, jag har inte heller sett nåt skämt i nån tidning.

   Radera
 2. Pappa hade satt penséer tidigare i veckan men de tvärdog nu när kölden kom (med ner mot -10 grader på nätterna). Ibland är det bra att vara lite långsam i starten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi trodde ju att våren hade kommit ... tji fick vi!

   Radera
 3. Jag har letat förgäves efter något tidningsskämt. De kanske tillhör en förgången tid och jag har inte hängt med. Bra tajming på aprilvädret!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, de där skämten har nog glesnat betydligt. Jag har inte upptäckt ett enda!

   Radera
 4. Jag håller helt med. Ett aprilskämt ska vara roligt! Som när gamle biskopen ville införa en brun pärla i sitt "radband" för att symbolisera hur viktigt det är med kyrkkaffe.
  Och en annan präst ville införa en ångerknapp i kyrkan, där man enkelt fick syndernas förlåtelse genom att trycka på knappen.
  Båda var illustrerade, biskopen höll upp sin bruna kaffeböna och prästen visade på ringklockan med fin skylt intill.

  Gubben och jag har inte aprilskämtat med varandra idag ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där ringklockan kan ju bytas ut mot biktstolen, det skulle förenkla för katolikerna.

   Radera
 5. Ja, aprilskämt som man kan skratta åt är de bästa. Jag tror inte tidningarna har så mycket aprilskämt nu för tiden. Med alla desinformationskampanjer som pågår vill tidningarna att man ska kunna läsa det som de publicerar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fake news är inte bra, därom är vi alla väldigt överens - det kanske är det som tagit knäcken på aprilskämten.

   Radera
 6. nej tidningsskämten verkar ha ebbat ut. ditt skämt i Expressen var perfekt. mittemellan troligt och otroligt. det skulle kunna vara sant

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar bara att jag hade sparat sidan så att jag kunde visa bilden igen!

   Radera
 7. Ja, vädret kan man aldrig göra något åt, det bara blir. Så det är dumt att oroa sig eller reta sig på det tycker jag. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns förvisso tillräckligt mycket annat att oroa sig över.

   Radera
 8. Trubbeldäckaren tyckte jag var bra, särskilt med en bra bild till.
  Hittade GP:s aprilskämt från 1950, att Öland hade lossnat från havsbottnen och drev mot fastlandet. Tycker fortfarande att Kjell Stensson och nylonstrumpan är bäst, framförallt för hans allvar när han presenterade aprilskämtet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nylonstrumpan - o ja. Tror att jag klippte sönder en av mammas strumpor ... hon han väl inte hejda mig ...

   Radera
 9. Älskar ditt aprilskämt som många gick på! Oförargligt och roligt, sådana skämt gillar jag. I år har det varit rätt glest med skämt, vilket ju är förståeligt med tanke på läget i Ukraina.
  Å visst har vi nollåttor ett visst försprång vad gäller aprilväder. Vi är luttrade och förberedda...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trubbeldäckaren kanske kan bli verklighet en vacker dag, vem vet? Sörjer lite att jag inte sparat klippet. Eftersom jag alltså fortfarand är rätt nöjd med resultatet.

   Radera
 10. Har knappt sett några aprilskämt. Ditt var super. Men läget är som det är.
  Väntar på solvädret ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är glest mellan dem, jag har inte hittat ett enda av egen kraft. Men visst var mitt bra, för himla längesen!

   Radera
 11. Håller helt med, aprilskämt ska man kunna skratta åt, det ska inte vara elakt, bara roligt. Vädret är helt klart bara att stå ut med... det ingår för att få våren. Ha en fin helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, inte mycket man kan göra åt vädret, inte lönar det sig att klaga, även om man vill ... Solen skiner, alltid något. Trevlig helg önskar jag dig också!

   Radera
 12. Trubbeldäckare,hahahaha
  Minns du vilket år vi skulle trä en nylonstrumpa över teven för att få färgtv? Jag tror det var innan jag flyttade till Sverige 1978 för jag har nog bara hört talas om det..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nylontrumpans år var 1962. Jag gick på det, klippte sönder en av mammas strumpor. Blev aldrig riktigt klar över om hon och pappa bara lät mig hållas, eller om de också blev lurade?

   Radera
 13. Snällt lurad kan man bli, det gör ingenting. Och att lura andra så då får sig ett gott skratt är också helt okey. Nylonstrumpan minns väl alla! Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har gått 60 år sen aprilstrumpan. Många har försökt hitta på nåt bättre, ingen har väl lyckats?

   Radera