lördag, april 16, 2022

Påskgodis

Det är förvisso kanonpris på lösgodis just nu, eftersom alla påskens pappägg ska fyllas till brädden med onyttigheter. Men det finns nyttigt godis också, ögongodis. Då tänker jag på blommor, gärna i påskens gula nyanser. Som hos mig: kalanchoe/våreld, i sällskap med ett par halmtuppar, och ranunkel. OK, jag har påskliljor och gula rosor också men de fick inte synas denna gång.


Mina första för i år. Underbara!
Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Ranunkel är så fin, favorit, i år - som alla påsk tidigare - är jag ganska måttfull, och i trädgården blommar påskliljorna helt i rättan tid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också snart utslagna påskliljor i den gamla rabatten i Barndomslandet. Tror jag ska ta med dem till stan, här ser ju ingen dem!

   Radera
 2. Så bra att du har vackra blommor inomhus i avvaktan på att våren ska hinna ifatt dig också! Såg just att en liten bok har slagit ut i solen idag. Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste ju alltid ha blommor inomhus ... väntar intensivt på att plocka vitsippor nu! Gord forts på helgen, den soliga!

   Radera
 3. Ranunkler är en av mina favoritblommor, såå fina! Och vilka söta halm-hönor!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ranunkler är klara favoriter, håller med. Fast man får ofta spjälka dem när huvudena blir för tunga för stjälken ... men det är kärt besvär! Halmhönorna (fast jag brukar kalla dem tuppar?) är arv efter mor min.

   Radera
 4. Halmtupparna är söta och annorlunda. Kanske har de sitt ursprung i Frankrike.
  Ranunklar är söta (fick googla). Blommorna du visar på bilden är våreld, eller hur!? De finns ju i alla möjliga färger, anpassade till högtiden. Helt okej tycker jag:-)

  PS. Såg också mina första scillor(?) idag:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog halmfigurerna är helsvenska faktiskt. Mamma köpte dem, länge sen. Och visst är de små gula våreld, kalanchoe. En snäll växt. När de gjort sitt inomhus petar jag ner dem i en kruka på balkongen, och åtta gånger av tio blommar de om!

   Radera
 5. Och där blev jag så sugen på att köpa ranunklar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lätt gjort! Med lite tur kan de hålla jättelänge, som eterneller! Fast då måste de kanske torka på nåt speciellt sätt - jag har i a f lyckats nån gång.

   Radera
 6. Vackra blommor gillas och just nu är det ju fin tid för ranunklar.
  Så fina halmtupparna är och de ser ut att trivas vid den vackra påskblomman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blommor får man aldrig för mycket av, inte nog heller!!! Fast där du är blommar det väl lite mer intensivt utomhus än det gör här hemma.

   Radera