torsdag, april 14, 2022

Svensk påskekrim?

Påsken har blivit stämplad som den helg då man läser deckare, under beteckningen "påskekrim" som vi så vitt jag vet lånat in från Norge.
Nu undrar Mia i bokhörnan Kommer du att läsa något påskekrim?

Jag är inte helt säker på att det är en deckare jag just börjat läsa, men kanske är det det ändå? Blev nyss tipsad om "Roten till allt ont" som är Micke Leijnegards debutroman. Den kom ut i fjol och har förbigåtts med stor tystnad, man kan undra varför  när kända tv-profiler ger ut böcker brukar förlagens marknadsavdelningar inte behöva anstränga sig särskilt mycket, uppmärksamheten kommer liksom av sig själv. Just denna bok har jag visserligen sett affischer för i t-banan, men jag har inte läst en enda recension och faktiskt ingen intervju om boken med författaren heller. Lite svårt att förstå!  

Hur som helst tycker jag det startar lovande, det andas brott, ondska och stora pengar och dessutom finns ett blodigt familjedrama alldeles i starten. Så lite krim lär det bli.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Jag gillar omslaget med den röda fjädern. (Får mig för övrigt att minnas Röda fjädern-insamlingen i Hylands hörna.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Men har inte kommit så långt att jag vet vad fjädern har för betydelse.

   Radera
 2. Påskekrim - det var ett helt nytt ord för mig. Hänger liksom inte med längre.
  Vad gäller Micke Leijnegards debutroman (inte helt rätt, då han skrivit en bok tidigare) så ser jag fram emot att få läsa den. Omslaget är en höjdare.
  En längre artikel om boken finns hos Aftonbladet.
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/ALQeE5/micke-leijnegard-om-sin-nya-roman-langtar-efter-att-fa-lite-skit
  Sedan blev han intervjuad i tv nyligen i samband med hans författarskap. Som jag har uppfattat det ville han inte ha ett ståhej om romanen alls.
  Älskar Micke Lijnegard - har inte sett många avsnitt av "Mästarnas mästare", men älskade honom som sportjournalist. Han och Jacob Hård är mina absoluta favo journalister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo romandebut är det nog, hans första bok var väl en serie intervjuer om jag minns rätt? Har inte läst den dock. Hade inte sett AB:s artikel. Är nog rätt säker på att Micke gärna sett lite mer aktivitet runt boksläppet ... allt annat vore konstigt! Duktig och trevlig karl hur som helst.

   Radera
 3. hittar bara en ishockeyspelare

  SvaraRadera
 4. Den här måste jag bara läsa, någon gång. Gillar honom som programledare och vill naturligtvis veta om han även kan skriva böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker att starten lovar gott, men jag har måååånga sidor kvar.

   Radera
 5. Javisst kan det kännas lite flytande med gränsen för vad som räknas till deckare eller inte. Men är det polis- eller detektivsutredningar med i det hela, då är det nog definitivt deckare. :) Kände inte till din bok tidigare. Ibland är det obegripligt att en del författare får så snålt med uppmärksamhet för sina böcker, många förtjänar verkligen mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser att förlaget kallar denna för deckare i alla fall. Jo, uppmärksamheten fördelas verkligen inte rättvist, inte recensionerna heller - somliga böcker recenseras av alla, andra av ingen!

   Radera
 6. Jag kände inte alls till den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag du har gemensamt med väldigt väldigt många!

   Radera