lördag, april 09, 2022

Veckans mening – om utomhusliv

Det är nu det börjar bli dags igen, även om vi råkat ut för ett bakslag med snö och annat elände! Det efterlängtade läget närmar sig ändå, läget när man kan gå ut utan vantar, ta en fika på en trottoarservering, vända näsan mot solen. Eller ge sig ut i skog och mark, vilket jag förstås vet att många älskar, även om jag inte hör till de mest energiska entusiasterna. Det gör inte heller författaren Jonas Bonnier, intervjuad i senaste numret av SvD:s helgtidning Perfect Guide. Här hittar jag Veckans (långa!) mening denna gång (fler sådana finner man vanligen via Skriv-Robert). Jag är inte lika negativ som Bonnier, som förvisso medger att han är ganska bekväm av sig, men nog får denna harang mig att dra på smilbandet! Och eftersom Veckans mening ska ha fått en att hejda sig ett aldrig så litet extra ögonblick så passar denna perfekt.

Idén att först frysa och sedan svettas när jag varken behöver göra det ena eller det andra, att duka upp en liten fikabuffé på någon knagglig stubbe när man äger ett alldeles slätt köksbord, att kissa bakom en tunn björkstam när det finns vattenklosetter och dörrar att stänga om sig, ansträngningar att hålla drycker varma (min spis fungerar) eller kylda (mitt kylskåp likaså) har alltid tyckts mig som att försöka tillföra livet svårigheter som livet verkar fullt berett att förse en med ändå. 

Copyright Klimakteriehäxan

15 kommentarer:

 1. Hi hi en del gillar vara bekväm. Ha en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I nuvarande väder är det lätt att stanna inomhus! Trevlig helg önskar jag dig också!

   Radera
 2. Hahaha! Klockrent! Han har verkligen uttryckt en asfaltbondes tankar helt perfekt. Eloge:-)

  SvaraRadera
 3. Nu kan man njuta av skog och mark utan att behöva ta med sig maten ut. Räcker i så fall med lite vatten och frukt. Man är nog olika. Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan tillgång till naturen. Men det räcker med parker i stan, för att jag ska trivas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett liv utan träd, gräs och blommor vill väl ingen ha - sen får man välja var och hur man vill möta dem!

   Radera
 4. En man med mycket humor. Om man är lagd åt det hållet. Och det är jag.
  Sedan tycker jag som vanligt inte att staden och landet/naturen inte kan komplettera varandra på ett bra sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst fnissar man lite! Kombon är som du påpekar utmärkt annars.

   Radera
 5. vem vill kissa bakom en björk i det här vädret? lite rätt har han

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man dessutom betänker att man som kvinna måste kissa med böjda knän blir det ännu mindre attraktivt, den kroppsställningen har åtminstone jag övergett för rätt länge sen ...

   Radera
 6. Han har allt en poäng i detta :)

  SvaraRadera
 7. Jösses vilken lång mening!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekord åtminstone hos mig! Men jag tyckte den var värd det.

   Radera