onsdag, april 27, 2022

Sådant jag inte rekommenderar

Vi har som tur är rätten och möjligheten att väldigt ofta välja alldeles själva vad vi vill lägga vår tid på, inte minst när det gäller fritidsaktiviteter. Det gäller i högsta grad när vi konsumerar det som kallas "kultur". Nu undrar Enligt O i Veckans kulturfrågaVilken kulturkonsumtion skäms du lite över?

Egentligen är svaret ingen. Men det händer att jag ramlar över sådant jag verkligen inte vill rekommendera till andra. Och i nio fall av tio handlar det om något jag trillat in på när jag slözappat på tv. Det dräller faktiskt av freak shows på de reklamfinansierade kanalerna, program i vilka man frossar i konstigheter. 

Alltså har jag sett de där överfeta människorna som inte ens kan gå ur sängen, men de fortsätter ändå äta pizza hela dagarna. Jag har sett folk i täta skyddskläder försöka sanera bostäder där det kryllar av otäcka saker, eftersom ingen har vare sig diskat eller städat på evigheter. Den snygga läkarkvinnan som kallas nåt i stil med Dr Pimple klämmer ut de äckligaste saker ur missformade kroppar. Och "Naked Attraction" som jag raskt döpte till världens konstigaste tv-program fick mig att tvivla på att mina ögon är helt ok, men nu ska det formatet minsann göras i svensk version också!

Det händer med andra ord att jag tittar på en freak show, men jag klickar mig ganska snabbt vidare och rekommenderar dem inte till någon. Fast skäms jag? Nej, det lönar sig inte. Dessutom kan man absolut ifrågasätta om de där programmen kan kallas "kultur" även om de sänds i tv. Väldigt tveksamt.

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. slözappar inte på tv... läser Göteborgs-Posten först, har inte så många kanaler heller, nöjd med att svt har många bra filmer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kommer långt med Play. Och GP.

   Radera
 2. Ja, vad som är kultur eller inte är det, kan man nog fundera på. Men många gånger undrar jag varför något blir till ett tv program och inte minst på reklamkanalerna. Varför är man med men uppenbarligen finns det tittare. Jag väljer bort väldigt mycket från tv och byter mot radio eller annat. Gärna böcker eller träff med vänner. SVT -play har mycket bra och det finns ju serier och filmer. Men jag är ganska kräsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste välja bort! Och vara glad att play-tjänsterna finns.

   Radera
 3. Skulle nog inte kalla "Naked Attraction" för kultur... Precis som du hamnade jag mitt i programmet när jag satt kvar efter att kanalen hade sänt en fotbollsmatch, vilket den sällan gör. Men sedan den "köptes" upp av Discovery så... Vissa saker var bättre förr;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det kan ju inte vara kultur bara för att det sänds i tv ...

   Radera
 4. Det finns så otroligt mycket märkligt på tv! Ibland fastnar jag och tittar med skräckblandad förtjusning.

  SvaraRadera