lördag, februari 12, 2022

Världens konstigaste tv-program?

Jag har möjligen, ja förmodligen, sett världens konstigaste tv-program. Och då har man ändå genomlidit några stycken under åren. Det här heter "Naked Attraction" och sänds på kanal 11. Jag hamnade där när jag zappade runt häromkvällen, på väg mot sängkanten och mitt möte med John Blund. Om jag fastnade? Jojomensan!

Programmet går ut på att en singelperson ska välja ut en lovande människa att dejta. Sex andra singlar får den deltagande att välja på. De står i var sin ogenomskinlig glasbur. Och de är nakna. En kvinna i 60-årsåldern var den första jag såg. Hon och programledaren (också en kvinna) glittrade ikapp av förväntan och, förmodar jag, upphetsning när första biten av "urvalspersonerna" skulle visas upp.

Man börjar nerifrån. Jag tycker inte att jag är särskilt pryd, men nog häpnade jag när sex fullvuxna snoppar radades upp på min tv-skärm. De granskades: titta, den är krokig, den är grov, här har vi en omskuren, är inte den där i minsta laget? Kommentarerna var inte av det finkänsliga slaget, programmet är uppenbarligen inte tänkt som familjeunderhållning. Av de sex herrarna skulle nu en väljas bort, enbart på grund av hur vederbörandes underkropp såg ut.

I nästa steg fick singeldamen och vi tv-tittare se överkroppen. Det blev tatueringar, muskler spelade, brösten var mer eller mindre håriga. En till blev ratad. De fyra som återstod fick nu visa sina ansikten. Hade de manliga käkar? Spännande ögon? Sexig, kyssvänlig mun? Ännu en fick gå ut. Den dejtingtörstande damen konstaterade att han hade en väldigt snygg rumpa. Hade hon valt fel???

I sista svängen blev det lite kontakt. Man fick höra rösten, damen kunde ställa någon fråga. Sedan fanns bara två kvar, en av dem skulle bli dejten. Men först skulle också damen klä av sig. Vilket hon gjorde, hon visste förstås vad hon gett sig in på.

Så står de där i en tv-studios starka belysning, tre fullvuxna och spritt språngande nakna människor. Möjligen är det lite befriande att ingen av dem är speciellt snygg utan har sådana skavanker som kroppar får med åren. Bredvid dem programledaren som behållit kläderna på. När det sista och avgörande valet är gjort travar det nakna paret ut i kulisserna hand i hand.

I nästa klipp fick vi följa med på deras dejt. Att döma av det man hört tidigare i programmet borde de ha slängt sig i närmaste säng för att noggrant utforska kropparnas mer eller mindre inbjudande landskap, men de satt sedesamt med var sitt glas vid ett bord och konverserade. I de två avsnitt jag sett (ja, jag var ju tvungen att se åtminstone ett till) verkade ingen matchning ha varit särskilt lyckad, dock.

Det här är en programserie gjord för brittiska Channel 4 och som hade premiär 2016. Serien har, visar det sig, fått uppföljare i Danmark, Tyskland, Finland och Italien, fast jag hade aldrig hört talas om det. Av det jag har sett har jag svårt att se att den internationella spridningen kan bli mycket större. Den som skulle vilja sända det i USA exempelvis skulle behöva lägga in så mycket störningar i både ljud och bild att alltihop skulle bli fullständigt obegripligt. Det är tillräckligt svårt att förstå ocensurerat!

Till saken hör naturligtvis att både män och kvinnor får delta i programmet, och de får välja partner av det kön de föredrar. För den som inte varit tillgänglig på den s k köttmarknaden på väldigt många år ter det sig tämligen märkligt att dejten inte slutar utan kläder, utan börjar naket ... men man är väl lite gammalmodig kanske?

Mera kroppsmode: Konstateras kan också att könsbehåring numera avlägsnas på både män och kvinnor. Båda könen tatuerar sig för fulla muggar, och piercingprylar kan sitta i princip var som helst, med risk för att folk krokar ihop vid närkontakt.

Om du nu inte kan bärga dig förrän du sett detta med egna ögon är det bara att välja Kanal 11. "Naked Attraction" sänds kl 22 flera kvällar i veckan. Mycket nöje! (eller nåt). John Blund väntade snällt på mig när jag tittat, och jag fick inga mardrömmar om jättepenisar eller rakade snippor, så du kommer nog också att klara det. Hoppas dock slippa höra att man producerar en svensk version, men vem vet?

Copyright Klimakteriehäxan 

16 kommentarer:

 1. Just när man trodde att TV-programmen inte kunde bli värre...

  SvaraRadera
 2. Jösses! Det har jag scrollat förbi utan att kolla vad det är. Nu blev jag ju nyfiken ... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har en ny upplevelse som väntar ... (tror jag i alla fall)

   Radera
  2. Jag såg ett avsnitt i går kväll. Och tjistandes, som mormor hade sagt!!! Vilken fullständigt absurd idé.
   Att välja tjej/kille efter utseendet blir ju genast mer acceptabelt. Jag höll på att smälla av. Så nära porr det går att komma i ett dejtingprogram.
   Jag trodde de var mer pryda i GB - i de flesta program tycker jag att de suddar t.o.m. bröstvårtor för att inte vara ekivoka.
   Jag tror att jag kan hitta roligare tv-program!

   Radera
  3. Det kan du! Både rapport och aktuellt är banne mig roligare!

   Radera
  4. Men du! Tänk om Putin och alla presidenterna kunde få vara nakna på konferenserna! Då skulle det nog vara svårt att ta hoten på allvar, speciellt om den hotfulle har en krokig snopp ...

   Radera
  5. Lycka till med det förslaget! Skulle bli roligare att titta på debatter i tv kanske?

   Radera
 3. Hahaha! Alltså med tanke på att det här inlägget är bland de längsta du skrivit, så tror jag nog att du är fast eller nåt liknande i alla fall.
  Kanske Martin Melin borde söka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag brukar förvisso försöka hålla mig någorlunda kort - men jag var ju "tvungen" att ta mina läsare igenom hela processen ... Men gud förbjude att jag fastnar i den här serien. Det ska jag INTE. Fast du ska kanske testa??? :-D

   Radera
 4. Ha ha ja vad får dom alla ideér ifrån, vilket program. Har inte den kanalen ,-)) men verkar ja är inte pryd men fjantigt, inte rätt ord. Men rättvist ändå att både män och kvinnor är nakna och bedömda, annars är det ju alltid kvinnor!
  Ha en fin Söndag, ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo på så vis är det ju juste! Men man får väl vara glad att man inte valt partner - eller blivit vald för den delen - enbart för sin nakna kroppshydda ...

   Radera
 5. Nej, men SLUTA! Det här är ju för galet! Inte ens roligt, haha...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä jag skrattade inte en enda gång så vitt jag kan minnas.

   Radera
 6. Tänk vad man kan råka ut för om man har många kanaler på teven! Galenpannor! Men det är i alla fall rakt på sak, utan krusiduller, det jag tycker är bra är att det för en gångs skull är karlar man väljer efter attribut och inte kvinnor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast de gör både-och, ibland är det en man som väljer, ibland en kvinna. Även homosexuella är med.

   Radera