måndag, februari 14, 2022

Puss på Valentin!

Alla hjärtans dag i dag. Dags att vara lite extra hjärtlig. Det finns hjälp att få: man kan gå till en butik och köpa blommor, eller handla dem på nätet för hemkörning om man inte har tid eller lust att gå ut på shopping. Mataffären envisas med att erbjuda geléhjärtan till extrapris, och chokladaskar i hjärtform kan man också köpa till sig själv eller någon annan. Även om det verkar vettigare att satsa på lite extra god mat i stället.

Dessutom kan man hitta något festligt att dricka på Systembolaget. Alkoholfri Chapel Hill är en bra ersättare för riktig champagne och väldigt mycket billigare! Anses dessutom drickbart av vinkännare i min bekantskapskrets (själv är jag ju ingen expert). Fast först och främst tänkte jag på ett italienskt rödvin som drog min blick till sig i hyllan: Rossetto Appassimento från Apulien för 119 kronor.  Beskrivs så här: "Mycket fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av kaffe, mörka körsbär, mjölkchoklad och vanilj." Köpte ändå inte. Ni kan få grunna på varför.

Puss på dej, Valentin!  

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. min morfar hette Walentin ❤️

    SvaraRadera
  2. Vin som smakar kaffe är väl kanske inte gott?

    SvaraRadera
  3. Lärde mig idag att man i Finland kallar dagen för "vänskapsdagen". Gillar det betydligt bättre. Och visst kan man vara lite extra hjärtlig denna dag.Men jag tycker helst man ska vara det varje dag.

    SvaraRadera