söndag, februari 06, 2022

Skyltat i olika format

Jag gillar att handla på rea, det skäms jag inte för. Men det finns erbjudanden som inte känns särskilt lockande ens när rabatten är 70 procent ... Skylten ovan fotograferade jag denna eftermiddag. Vem, jag bara undrar VEM är intresserad av att köpa en liten (och ful) julgran i februari?

Söndag är skyltarnas dag i Blogglandia. Du hittar vägen till skyltare via BP, kolla in hennes högerspalt, där dyker vi upp, vi som är med!

Sugen på ett chefsjobb, oklart av vilken sort? Detta måste vara headhunting i absoluta lågbudgetklassen. Jag tillåter mig tvivla på utfallet av denna skylt i miniformat ...

Den här är desto större! Blev konfunderad men insåg att det faktiskt handlar om en utställning på Sven-Harrys konstmuseum i Vasaparken.

Inte lätt att vara utomhusskylt när vinden viner. Inte nog med att själva budskapet blåst
bort, hela skylten fick sig en rejäl kyss.

Nytt år, ny budget, nya inköp? Handla ALDRIG på avbetalning, predikade min pappa,
"det blir bara dyrt." Jag har följt det rådet. Tror att han hade rätt.
Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. Hoppas att skylten inte ger sig på någon/något när nästa vindpust tar i. Blåser rätt bra idag även om solen skiner. Men jag ska ta mig ut en liten sväng, måste mata fåglarna iallafall. Kul skyltat, å även jag följer din pappas råd =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var både halt och blåsigt där ute i dag!

   Radera
 2. citat idag om nykomlingar som köpte julgran på rea 🌲

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack ja kulturkrockar uppstår ideligen.

   Radera
 3. Nej, en julgran vill man verkligen inte köpa nu. Undantag om den hade rötter och jag hade en trädgård.
  Älskar chefsannonsen:-) Härlig humor där. Googlade Sven-Harry's utställning med det ovanliga namnet - https://www.sven-harrys.se/sv/utforska/konsthallen/. Intressant och ovanligt, fast inte direkt en utställning som jag förstår det.
  Även mina föräldrar har lärt mig att man bara kan spendera pengar när man tjänat in dom först. Det sitter i, helt klart. Många omkullblåsta gatupratare den här vintern. Det har ju blåst rätt så rejält de senaste månaderna.
  En härlig skyltmix med lite av varje:-) Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gick aldrig in på Sven-Harrys, så jag vet inte vad som dolde sig bakom den där skylten. Chefsannonsen - tänk att någon har orkat tota ihop den, printa den och sen klistra den på stolpar? Fick liiiite lust att maila ... men jag vill nog inte ha jobbet hur som helst!

   Radera
 4. Julgranar nu? Man kan ju tro att det var ett aprilskämt i februari. Rea är väl helt ok men det finns ju gränser.
  Läste att det var Åke Axelsson på Sven Harrys så kar kan ju vara trevligt att prata med honom här på museet.
  Har också med mig från barnsben att man inte handlar på avbetalning. Alltså att köpa för pengar man inte har.Har aldrig gjort det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekonstigt, varken mer eller mindre. (Blomsteraffären i Ringen). Skönt att inte hamna i Lyxfällan eller hur?

   Radera
 5. Men jäklar den tilltalar ju mig Åke skylten :) Rea på julgran... man vet aldrig ;) Betala sen ja så går det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får rusa till Vasaparken och ta en selfie!

   Radera
 6. Julgransrean känns lite väl sen (eller tidig?). Fast den står ju i jord, som om du tar väl hand om den så kanske den växer sig stor och stark tills nästa jul :-D Du kan ju mellan-använda den också genom att pynta den med påskvippor :-D

  Snyggt skyltat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt tips är att ingen gran blir såld. Knappt de kan lyckas ge bort dem gratis! Fjädrar i påskris slutade jag med när ungarna inte längre brydde sig.

   Radera
 7. Haha, julgranen hade passat bättre utslängd i skogen där den kan förmultna ifred...headhuntingen var aningens i minsta laget? Och den sista underbara skylten" Den säger väl det mesta. Jag fick höra detsamma som du men trillade dit ändå som ensamstående mamma och jäklars så trist det var att betala av på julklapparna i juni!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avbetalning drabbar dem som verkligen inte har råd med det, det tycker jag är solklart. Och väldigt trist. Nu har du slutat med det va?

   Radera
 8. Jag tolkade ”platsannonsen” som ett humoristiskt sätt att söka jobb. Har du vad som krävs för att bli min chef = vill jag jobba hos dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så kan det kanske vara???? Undrar om det blev något napp hur som helst ...

   Radera