fredag, februari 11, 2022

Skräp, trasigt och städning

Ännu en strålande vacker vinterdag med sol från blå himmel! Folk runt omkring mig har dessutom lyckats se (och plåta) norrsken under den gångna natten, ikväll måste jag verkligen kolla om inte man kan se något även från vår balkong.

I väntan på denna naturupplevelse, som jag bara sett en enda gång för väldigt länge sedan, väljer jag att som vanlig på fredagar plocka upp fem frågor från Elisa Matilda.

 1. Var finns mest skräp hemma hos dig? Måste väl vara i det vi kallar skräprummet. Men det är en väldig blandning: textilåtervinning, tavlor som inte har väggplats, kläder jag har tänkt försöka sälja, överbliven frotté efter stambytet, böcker som ska bort.
 2. Hur många mejl finns i din inkorg? Hur ser man det? Hade åtta olästa nyss och rensar varje dag, men naturligtvis ligger där ändå några tusen och skräpar.
 3. Vad är det äldsta som ligger i din frys? Blomkålsbuketter, tror jag. Glömmer att de finns. Trots att jag gillar blomkål. Så det är inte skräp!
 4. Vad har du sparat som är trasigt? Ett antal smycken. Ska ta tag i dem någon gång.
 5. Vilket rum tar längst tid att städa? Antar att det är vardagsrummet eftersom det är klart störst. I köket håller jag undan dagligen.
Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Det kan inte vara billigt att laga smycken, guldsmed växer inte heller på träd... Våra vigselringar krympte, förstora dem kostade nästan lika mycket som köpa nya!
  Och laga gammelmormors väggklocka skulle kosta 3 500 kr, liknande kan man hitta på loppis för några hundra (förmodligen för att de är så dyra att laga)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt är som bekant inte guld som glimmar ... även billigare smycken kan vara värda att laga! Men jag känner igen både fenomenet med ringarna och en gammal klocka. Knalldyrt!

   Radera
 2. Intressant ämne.
  Förr kunde man lagra e-post utan bekymmer men nu har man börjat ta betalt för "molnet" så därför har jag städat grundligt.

  Jag har faktiskt döstädat en hel del under pandemin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ligga långt framme med städningen är smart.

   Radera
 3. Jag tror de flesta av oss har ett skräprum där man bara samlar saker som helt enkelt inte har någon bättre plats. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tänk ändå att man ska ha så mycket prylar, det är naturligtvis helt tokigt!

   Radera
 4. Fördelen med att flytta är ju att man slänger en hel del saker. Men vem i hela fridens da´r är det som fyller på med nytt? Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. ditt skräprum ser ut som mitt eget rum. där samlas mycket. utom frotté, kanske. e - posten försöker jag städa upp med jämna mellanrum, men där finns ganska mycket som jag känner att jag behöver ha kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker att så snart jag tömmer hela inkorgen kommer jag att upptäcka att där fanns något viktigt!

   Radera
 6. Jag vågade inte ens ta upp vår klädkammare i dagens "fem en fredag", snacka om skräp där inne!
  Va skönt att jag inte är den enda tillsammans med Elisa,som har en massa mejl som inte har kastats!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att man aldrig blir klar med någon rensning, vare sig i gardeober, bokhyllor eller datorer.

   Radera
 7. Så du har ett skräprum. Det hade vi också ett tag. Men när HSB började med att ställa upp grovsopscontainrar fem gånger/år, så är det nu inget skräprum längre.
  Jag rensar också inkorgen varje dag. Vissa mejl behöver ju åtgärdas, så dom får ligga kvar så länge. Sedan har jag ju såklart skapat olika "mejlmappar" av officiella dokument som sparas. Men som tur är syns ju dessa mejl inte i inkorgen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har naturligtvis som plan att avskaffa det där skräprummet ....

   Radera
 8. I Falun där jag bor syntes norrskenet igår kväll, dock inte från min lägenhet. Det syns i norr och jag har alla fönster mot söder, så jag nöjer mig med alla vackra foton istället för att gå ut och halka i mörkret. Jag är en slarvmaja så denna veckas frågor var verkligen samvetsfrågor. Jag har mycket av det du räknar upp men saknar skräprum...
  Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man har för mycket av mycket, så är det bara!

   Radera
 9. Alla är så duktiga med sina inkorgar, mailen måste jag ta tag i *ler*. Har kanske tid till det nu veckan framåt.
  Det här med vad är skräp o inte är ju viktigt när man svarar på dessa frågor - allt som inte används är ju inte skräp ...
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du så himla rätt i! Man får söka sitt försvar där kanske ...

   Radera