torsdag, februari 10, 2022

Varning!

Denna veckas helgfråga från Mia i bokhörnan är både originell och rolig: Vilken bok som var så dålig att du inte kan rekommendera den kan du nämna? Jag väljer två: Marie-Louise Ekmans "Få se om hundarna är snälla ikväll" och Katarina Frostensons "K". Den första, som jag trots allt läste ut, är enligt mitt sätt att se ett integritetskränkande övergrepp på en svårt sjuk person (Gösta Ekman). Den andra, som jag avbröt en bit in, handlar om ett ego så stort och uppblåst att det inte ens rymdes i Svenska Akademien.

Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Skrev hon taskiga saker om Gösta Ekman, det var inte snällt i så fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte taskiga saker direkt, och han hade tydligen gett OK till publicering av hennes dagbok - fast då visste han förstås inte vad hon skrev i den. Hon berättade om hur svårt han hade att bajsa. Som ett enda litet exempel. Inget jag ville veta om en stor artist. Kan låta som en struntsak, men mig störde det enormt. Privat, jag ville att han skulle hanteras med respekt.

   Radera
 2. jag är lite "känslig" och väljer bort vissa böcker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör du med all säkerhet rätt i.

   Radera
 3. Vilken trist författare som skriver så kränkande. Finns då människor till allt, suck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ändå älskade hon honom, det behöver man inte tvivla på! Tycker förlaget borde ha hejdat publiceringen, men där fanns förstås kronor att hämta.

   Radera
 4. Har läst ingen av böckerna. Mitt bidrag hade varit 1793.

  SvaraRadera
 5. Frostenson är speciell och verkligen inte min grej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä en rakt igenom sorglig figur.

   Radera
 6. Jag har inte läst något av Katarina Frostensson. Efter turerna i Svenska Akademien och hennes okritiska stöd till sin våldtäktsdömde make känner jag ingen lust att göra det heller.

  SvaraRadera
 7. jag har läst båda dina böcker. och jag förstår precis vad du menar med Ekmans bok. men jag tycker att hon alltid haft och har den stilen. K läste jag från pärm till pärm och tyckte mycket om. inte minst för det vackra språket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att båda böckerna fått fina recensioner, men för egen del begriper jag alltså inte varför. Olika blir det!

   Radera
 8. Katarina Frostensons bok liksom hon tycker jag är en sorglig historia. Jag bröt efter 1/4 och begrep inte varför jag skulle läsa den. Ser att vi är flera som har liknande åsikter. Ekmans bok har jag inte läst (tror jag avstår) men passerar ofta Gösta Ekmans vackra grav på Katarina kyrkogård.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man minns gärna den lysande Gösta E - och det minnet ska inte solkas av den där boken. Frostensons bok - nä men snälla!!!

   Radera
 9. Två böcker jag absolut inte skulle välja att läsa. Tycks alltså vara en klok tanke. ;)

  SvaraRadera