söndag, februari 06, 2022

Förälskelse i tv-soffan

Om du mot förmodan har missat det, så låt mig berätta: en svensk tog i dag för första gången på 34 år en olympisk medalj i skridskor, på 5000 meter. Och inte vilken medalj som helst, utan guld förstås!

Grabben som stod för den bedriften heter Nils van der Poel, han är 25 år och från Trollhättan och en träningsmaskin av sällan skådat slag. Dessutom ser han trevlig ut och vet hur man formulerar sig, tänker efter innan han svarar på frågor och är helt enkelt en 100-poängare rakt igenom. Och jag är snudd på förälskad! Vilken kille! Se halvtimmesprogrammet med honom på SVT Play och du trillar också dit!

Till saken hör att jag verkar ha fått upp smaken för unga pojkar som jag träffar när jag bänkat mig i tv-soffan här hemma och grabbarna landat i en eller annan tv-studio. Först var det Armand "Mondo" Duplantis, 22-årig stavhoppare som kommer att sätta nytt världsrekord vilken dag som helst. Han var gäst hos Carina Bergfeldt och var hur charmig som helst, dessutom på svenska som han egentligen inte talat förrän nu, och han gör det riktigt bra (tack till flickvännen!).

I samma talkshow nån vecka senare dök så Truls Möregårdh upp. Han fyller 20 om några dagar och har satt sig i respekt i pingisvärlden genom att helt sensationellt gå till final i VM i fjol och därmed bärga ett svenskt silver. Också han var välformulerad och smart, hade humor och kunde dessutom berätta den fantastiska historien om kompisen som drabbats av cancer men som nu är på väg tillbaka  och spelar dubbel med Truls i svenska mästerskapen! 

När man stiftat bekantskap med (och blivit lite kär i) dessa tre grabbar är det lätt att nynna lite på studentsången, ni vet den där raden "och den ljusnande framtid är vår". Vilket gäller även om den här trion i ess mot förmodan inte skulle skörda mängder med segrar i sina respektive grenar framöver. Tre killar med huvudet på skaft och väldigt mycket annat i ben och armar, så kul! Det är roligt med sport!

Copyright Klimakteriehäxan

PS På fredag kör Nils van der Poel 10 000 meter. Alla, inklusive han själv, tror att han då skrinnar hem sitt andra guld. Häftigt!

6 kommentarer:

 1. Det är bara du som kan skriva en sådan hyllning till tre unga grabbar som jag är lika förälskat i som du. Ja, man ska väl inte säga att vi kvinnliga "pensionärer" älskar lammkött - egentligen. Men det gör vi faktiskt. För dessa tre killar har levererat.
  Truls var en total överraskning - ingen hade några större förväntningar på honom, så...

  Mondo Duplantis är svärmorsdrömmen som levererar och levererar. Han har förväntningar på sig, men de störst förväntningar kommer från honom själv.

  Nils van der Poel infriade förhoppningarna som hela svenska folket byggt upp och på under en lång tid. Han är den mest udda av dessa tre killar. Han tänker efter före om man säger så. Han är djup och flummig på en och samma gång. Helt bortsett från att han också är snyggast av de tre så är jag övertygad om att han tar guld även på 10 000 meter.

  PS. Vet inte om du såg intervjun med Tomas Gustafson på Sportspegeln ikväll? Han är lika sympatisk som Nils. Väl artikulerad och "udda", fast på ett helt annat sätt en Nils. Vad är det med 5 000 och 10 000 meter skridsko och dessa killar???? Nåt är det;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst är det härligt att kolla in dessa unga killarom vet vad de vill - och genomför det! Ingen kan väl INTE älska dem???

   Radera
 2. vi köpte vårt hus av en olympisk guldmedaljör Jonny N 1964, värmlänning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja honom har jag verkligen inte glömt, kul att du har skrinning "i väggarna" s a s!

   Radera
 3. Kul nu med en ung kille med denna "go" och givetvis såg jag det spännande loppet. (Har sett intervjun också) Även jag gläds åt och med Duplantis och Truls Möregårdh jag gläds lika mycket med Duplantis . Och alla tre har ju det gemensamt att det är mycket träning som krävs och att de har siktet inne på att vinna. De är inte "tacksamma för att få vara med".
  Visst har sport mycket att tillföra och på olika sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt med människor som satsar. Lyckas. Och blir så underbart glada! Idag sara hector!

   Radera