torsdag, februari 03, 2022

Vårljud

Mia i bokhörnan har som veckans helgfråga råkat ställa samma fråga som bildade gårdagens kulturfråga från Enligt O.
Vårutgivningen har börjat komma på de flesta förlag. Har ni kollat ut någon godbit?

Jag kan riktigt önska att jag skulle stå på tå för att hitta ny läsning men jag gör ju inte det, eftersom lagret redan är fullt!

Tror ändå att det är dags för en ny radioföljetong, att ha promenadsällskap med. Är på väg att ge upp "Tritonus" av Kjell Westö, i oinspirerad inläsning av Reine Brynolfsson. Överväger att ge Agneta Pleijel en ny chans, med hennes "Dubbelporträtt". Hon läser själv. Förra gången hon gjorde det var resultatet inte imponerande (läs dåligt). Kanske bättre nu?

Så sent som i går kom "En dag i Ivan Denisovitjs liv" upp. Erik Ehn läser Aleksandr Solsjenitsyns bok. Jag har läst den på papper, sett filmen också, men minns ändå inte särskilt mycket. 

Längre fram i mars dyker en japansk historia upp som jag blir nyfiken på: "Hur mår fröken Furukura?" av Sayaka Murata, populär i sitt hemland. Boken påstås vara både varm och rolig, så det vore kul att testa!

Till den som till äventyrs inte är bekant med Jesper Virdborgs "Svart krabba" kan jag bara säga att den är mycket läs- och hörvärd! Riktigt spännande! Kan höras ända fram till i september!

Alltså är jag inne på att låta böcker på allvar ta upp konkurrensen med fåglarna när de får fart på vårkänslorna och sätter i gång att sjunga för fullt. Men vi är ju inte där riktigt än.

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

  1. promenadsällskap är trevligt. gillade inte Reine Brynolfsson som uppläsare men jag gillade boken. är tyvärr inte pigg på Solzjenitsyn riktigt. har också läst boken för länge sedan. missa inte den originella fröken Murata! https://mrscalloway.blogspot.com/2020/03/hur-mar-froken-furukura.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är int heller jättesugen på Ivan D ... men japaner läser man inte så ofta så den ser jag fram emot!

      Radera
  2. Tack för tips om fröken Furukura.

    SvaraRadera
  3. radioföljetonger är kul, men jag är dålig lyssnare, Hur mår fröken Furukura är underbar, inte lätt att vara ogift kvinna i Japan.

    SvaraRadera
  4. Vet inte vad du tycker, men japanska författare har jag otroligt svårt för. Tre undantag: Mordet på kommendören, del 1 och 2 av Haruki Murakami samt "Underground" av samma författare som "avhandlar" sekten Aum Shinrikyos attack på Tokyos tunnelbana 1995.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns som att jag knappt läst några!

      Radera
  5. Roliga böcker gillar jag, den ska jag lägga på minnet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. För få böcker är roliga. Visst är det så?

      Radera
  6. Aj då, jag som brukar gilla Brynolfssons uppläsningar så mycket! Har inte läst/lyssnat på Tritonus än, men tänkt att jag ska. Svart krabba har jag sneglat på både en och två gånger, men jag blir lite osäker på om det är något för mig. Furukura har jag tänkt att lyssna på framöver, det är en kort liten en.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Satsa på krabban vetja! Så tar vi japanskan sen.

      Radera
  7. Hur mår fröken Furukura är en fantastisk bok, helt egensinnig, rolig och tankeväckande.

    SvaraRadera
  8. Den japanska där låter ju lite intressant. Tack för tips.

    SvaraRadera
  9. Har hört att boken om fröken Furukura skall vara mysig. Svart krabba läste jag för många år sedan och den var jättebra. Den kommer nu snart på film på Netflix.

    SvaraRadera