onsdag, februari 23, 2022

Rean jag inte bör gå på

Årets bokrea är i gång. Reklam överallt, titlarna till nedsatt pris haglar, alla sorters litteratur. Än en gång kan man konstatera att böcker har förvånansvärt kort hållbarhetstid i handeln. Ganska färska böckar reas. Vilket kan betyda att de får väldigt lång hållbarhet hemma hos någon bokälskare, som radar upp nya fynd på den redan fulla hyllan ...

Enligt O har tagit fasta på detta och veckans kulturfråga är denna: Har du planerat några reaköp? Vad vill du köpa?

Mitt svar är tråkigt och tämligen kort. Har inte planerat några köp, men vet att det varje gång är svårt att hålla min föresats att inte köpa någonting. Fast naturligtvis finns det böcker jag gärna skulle läsa. Till exempel är jag (till min egen förvåning) lite nyfiken på Liza Marklunds nya, "Polcirkeln". Kostar 89 spänn nu. Samma sak med Åsa Larssons sista i serien om Rebecka Martinsson. Den kom ju ut nyss! I september! För säkerhets skull ska jag nog bläddra igenom någon katalog. Jag kanske ska satsa på rea på rean? Det har jag lyckats med förr, och gjort riktiga fynd.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Marklunds Polcirkeln lånade jag på biblioteket helt gratis, lämnade tillbaka, tar ingen plats i bokhyllan, härlig tidsresa för oss som minns 1980-talet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den låter lovande, gratis eller inte.

   Radera
 2. Här ska INTE handlas fler böcker! Har nu även fullt i gästernas bokhylla, så vi ska istället kanske göra oss av med en del. Fast igår kom Rolle hem med 5 pocket. Thrillers, bl.a. den sista av Peter May så den ska jag försöka börja på innan han tar den.....Men just nu har jag inte tid för något annat än att pyssla med vår telefonomläggning!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger samma sak varje år. Svårt! Men förra veckan försvann ett 30-tal böcker ur våra hyllor. Rensade lite och la ut utanför hissarna i entrén, självplock för grannarna. Funkar!

   Radera
 3. Jag som nu bör träna med ljud, har fått tips och införskaffat ett konto för "Legimus", som biblioteken handhåller. Så nu kan jag lyssna på talböcker samtidigt som jag läser texten, sååå smidigt, och himla bra övning för min hörsel!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra i mina öron - hoppas det gör det i dina också!

   Radera
 4. Åsa Larsson gillaar jag så Fädernas missgärningar klämde jag i med. 69 kr. säkert finns det flera titlar du bara behöver. böcker ska en unna sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är tyvärr alldeles för lätt att unna sig ... du hittade Åsa L till ännu bättre pris än det jag såg på nätet!

   Radera
 5. Är enig med dig. Dessa plus några till hade jag tänkt mig. Men det lär bli fler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag strävar emot, ända fram till kassan ...

   Radera
 6. Precis som varje år trillar du (också) dit. För det är liksom ett måste. Det skulle kännas himla tomt om jag inte gick på bokrean och köpte minst en bok.
  Liza Marklund har jag inte läst på ett antal år. Åsa Larssons böcker är alltid bra. Jag har också siktat in mig på Fredrik Backmanns "Vinnarna".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Backman har vi redan nånstans, jag har dock inte läst den. Jo du har rätt, jag kommer säkert att trilla dit i år igen.

   Radera