lördag, april 02, 2022

Veckans mening – om resedrömmar

Min blick dras till en annons i morgontidningen, en annons för flodkryssningar i Europa. Ute skiner visserligen solen, men snö ligger kvar i ganska stora fläckar och nog är det lätt att drömma sig bort till sydligare trakter! Därför ter sig det här budskapet väldigt lockande, särskilt som jag missat att förnya mitt pass i tid och knappt kan resa någonstans. Alltså är mitt val av Veckans mening denna gång inget jag stannat till inför i någon bok av högre litterär dignitet, men likväl en mening som (precis som Skriv-Robert menar att den ska) fått mig att stanna till ett litet extra ögonblick. Drömma går ju, även utan pass.

Från soldäcket ser ni landskapen i långsam takt: färgglada tulpanfält, vidsträckta vingårdar, charmiga småstäder och utöver det får ni njuta av god lokal mat och dryck.

Copyright Klimakteriehäxan

20 kommentarer:

 1. kryssningar är väl helt ute

  SvaraRadera
  Svar
  1. kanske funkar igen, lite klaustrofobiskt under corona... och liknande

   Radera
  2. Om man har svårt att gå (som Maken har) kan det vara ett bra sätt att se sig om. Fast under pandemin har det naturligtvis aldrig varit på tal.

   Radera
 2. tulpanfält och vingårdar. vilken flod rör det sig om? mitt pass klarar sig två år till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kollade inte jättenoga men det fanns flera alternativ - utan angivna priser, väl att märka ...

   Radera
 3. Jatack, gärna en kryssning, nu var vi just på en kortare kryssning med Viking lines senaste tillskott: Glory, som var toppenfin! Å pass ja, fick lite panik när jag skulle boka tid för nytt pass, men vi får åka till Strängnäs (!) och fixa det, en bekant till mig fick åka till Orsa, så jag är glad att vi får träffa passpolisen i Strängnäs!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liten Finlands-utflykt skulle jag inte säga nej till. Har ju fördelen av att inget pass behövs ...

   Radera
 4. En mening som jag verkligen gillar. Och just en flodkryssning är vad vi funderat på i sommar. Passen är intakta och klarar sig ett par år till. Men jag önskar att alla som vill under våren skyndsamt ska få möjlighet till nya pass. Här har ansvariga inte direkt tänkt till vad gäller detta.Illa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lär få klara oss utan pass till i höst. Så nån flodkryssning blir det inte!

   Radera
 5. Nja, kryssningar är inte riktigt min grej. Men det är kanske skillnad mellan flodkryssningar och långkryssningar på olika världshav.
  Med lite tur får du/ni nya pass, då kan ni ge er iväg... Håller tummarna:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har egentligen varit på kryssning bara en gång, men det var ganska lyckat. I Medelhavet. God mat och en hel del att göra, plus utflykter i land. Ingen sjösjuka heller!

   Radera
 6. Det låter väldigt lockande.

  SvaraRadera
 7. Jag har ju lite annat spännande på g, så jag har ingen längtan efter att resa bort. Passet gick ut redan 2020, skulle ha hunnit använda det både till vandring i Spanien och till körresa till Wien. Men ... inställt x2.
  Kanske är det ändå idé att hitta en tid om jag får lust att åka nästa år?
  Skulle gärna ta en kryssning på Medelhavet, bara jag får komma av fartyget och röra på mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med lite spännande grejer på hemmafronten!
   Man kunde minsann röra på sig ombord också - gym, och promenaderna runt däck kunde bli så gott som ändlösa ... detta från min enda erfarenhet som kryssningspassagerare.

   Radera
 8. Alltså ... gå av en gång om dagen och vandra,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske var det inte precis varje dag man gick av båten? Men nästan!

   Radera
 9. Ja det där lät ju som att glida fram genom livet på en räkmacka... eller nåt. ;)

  SvaraRadera
 10. Jag har inte kunnat undgå dessa annonser om flodkryssningar. Har varit på en dagskryssning på Donau, och det var den långsammaste segaste dagen på den semestern. Det hände ju typ ingenting på hela dagen! Hihi

  SvaraRadera