torsdag, april 21, 2022

Sommarböcker

Sommar brukar för många av oss betyda mer tid för läsning, på balkonger, stränder, altaner, i hängmattor och lite var som helst där man gärna vistas varmare dagar. Nu undrar Mia i bokhörnanHar du sett någon sommarbok du längtar efter att sätta tänderna i?

Njaej, etiketten "sommarbok" har jag nog inte satt på sådant jag känner lust till (om man med sommarbok menar att den ska vara årstidsrelaterad alltså). 

Däremot vet jag att jag snart vill läsa "Från någon som vill dig illa", Karin Alfredssons senaste. Fast jag borde kanske läsa hennes förra, "En rysk gentleman" dessförinnan. Hon är så produktiv att jag inte hinner med! Men i sommar kanske? Alltså sommarböcker!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. hänger Alfredssons böcker ihop, menar du? förlagens sommarkataloger innehåller alltför mycket en skulle vilja läsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin A har två serier: den om Ellen Elg och så den som började med "Vajlett och Rut" - hon håller på med tredje delen av den nu. Det är mest det att jag hittills läst dem i den ordning de kommit ut, har läst alla fram till dessa två senasete.

   Radera
 2. Från någon som vill dig illa är inte en i serien om Ellen Elg utan fristående

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, det finns flera "singlar" i förf rika produktion.

   Radera
 3. Karin Alfredsson är mångsidig

  SvaraRadera
 4. Har nästan "tappat kontakt med" Karin Alfredsson och ligger i fas med dig om man säger så.
  Nu köpte jag ju på mig "en bunt" med böcker under rean, så jag börjat beta av dom på balkongen sedan drygt en vecka tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att ha en bunt du vet att du vill läsa! Det har iofs jag med, men min bunt är för omfångsrik för att det ska vara riktigt bra. Lyckades ge bort 30 böcker till grannar i veckan, i ännu en omgång av "självplock" i entrén.

   Radera
 5. Har nog inte läst något av Alfredsson.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är lite ojämn, men läsvärd för det mesta.

   Radera
 6. Jag räknade in utgivningsmånad maj som sommarmånad i mitt svar. Meteorologiska sommaren har ju inträffat allt tidigare. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag var alldeles lovligt! För egen del har jag inte nån bra koll på vad som är på väg ut från tryckerierna.

   Radera