söndag, april 24, 2022

Stockholm skyltar

Nog för att jag är väl medveten om att ännu en Skyltsöndag har grytt, men jag har ebb i skyltfloden. Dock tycker jag att obelisken i fontänen på Sergels torg kan få kallas skylt om så bara här och nu. Detta med anledning av att jag för ovanlighetens skull befann mig i city på fredagskvällen och då med egna ögon såg vad jag hört andra berätta: den 37 meter höga pelaren, skapad i glas av Edvin Öhrström, har nu sina nya LED-lampor tända i gult och blått, två färger som för all del känns rätt svenska, men som just i dessa dagar representerar Ukraina. Snygg markering av vår solidaritet!

Samtidigt skyltar vår huvudstad just nu med en av sina verkligt stora turistattraktioner: de blommande japanska körsbärsträden i Kungsgården. Packat under det rosa "taket" som vanligt. Undrar hur många bilder som tas av de här blommorna? Mina blir dock, det tvingas jag konstatera, tämligen likadana år efter år, så egentligen är de inte mycket att skylta med. Fast här är de ändå. Om bara ett par dagar tar Kungsan ner skylten, så att säga ...Ett annat sätt att skylta med att nya tider nalkas ... Balkonglivet startar!

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. läste att på balkongen gäller samma regler som på badhuset

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förbjudet att dyka tänkte du på eller?

   Radera
 2. blommar fint på Järntorget i Göteborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det dyker upp många vackert blommande träd nu, lite här och där!

   Radera
 3. Det var först sedan jag började blogga som jag ens kände till de där körsbärsblomsmolnen på Kungsan. Jag har gått under dem och fotat vid några tillfällen, men när jag kommer om tre veckor lär de vara helt utblommade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Körbärsträden planterades 1998 i Kungsan, så de är en förhållandevis ny attraktion. Om tre veckor är fröjden totalslut, tyvärr!

   Radera
 4. En perfekt och väldigt vacker skyltning:-) Tusen tack för den och länken:-)
  Obelisken är ju hur fin som helst i Ukrainas färger. Gillas skarpt! Kungsträdgården skyltar verkligen med sin körsbärsblomning och förhoppningsvis är det också många icke stockholmare som tar sig till stan för att föreviga det vackra.
  Absolut - balkonglivet har startat här med. Många som städade sina balkonger över Påsk, inklusive jag. Och även om det bara är sju grader ute som idag, kunde man njuta av balkonghäng med shorts och t-shirt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker också obelisken är jättefin i blågult. Har städat balkongen någorlunda, men inte haft tid att "inviga" den.

   Radera
 5. Wow, sade jag spontant när jag såg obelisken. Den är snygg och givetvis är den extra snygg med tanke på Ukraina och markeringen.
  Kungsan är outstanding, när jag bodde på Åland var det ett måste att fara till körsbärsträden och blomningen där.
  Balkonglivet är ett vårtecken, en vårskyltning, om något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår i luften!!!! Fast nu ska det visst bli kyligare igen. Helt onödigt, om du frågar mig.

   Radera
 6. Snyggt skyltat! Gillar verkligen obelisken och nu är det ju väldigt aktuellt med färgerna gult och blått - för Ukraina.En bra markering. Men färgerna är ju också svenska.
  Och körsbärsträdens blommor i Kungsan är så vackra. Var där idag och njöt- Kan meddela att jag inte alls var ensam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att jag fångat ett par av stans bästa sidor!

   Radera
 7. Du skyltar verkligen med att våren är här! Men just nu är det -2 burr, bara att ta vantar på då jag cyklar in till jobbet. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aprilväder ger inte upp så lätt ...

   Radera
 8. Nog tycker jag den sista skyldockan var signifikativ för årstiden. Grannens 17-åriga barnbarn dök upp i helgen och låg o solade på mormors uteplats i dagarna tre, oavsett om solen sken eller ej. Att dom orkar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där kvinnan tror jag nog kunde njuta på riktigt. I sol och lä är april ingen dum utomhusmånad!

   Radera