onsdag, mars 27, 2024

Dags igen för "påskekrim"

Påsk betyder för många lite extra ledigt, kanske också extra mycket tid att läsa? Vi i Sverige har väl numera helt accepterat och adopterat norrmännens tradition med "påskekrim", alltså att dessa dagar är särskilt lämpade för läsning av deckare. Och det är väl i den andan som Enligt O ställer Veckans kulturfråga:

Vilka kriminalromaner vill du tipsa om i påsk? Jag tror inte att jag har något i färskt minne som jag vill rekommendera. Men om ni inte läst "Gone Girl" av Gillian Flynn eller "Kvinnan på tåget" (The Girl on the Train) av Paula Hawkins så tycker jag att ni har lite or iginell krimunderhållning framför er!

Vilka böcker planerar du själv att läsa under långhelgen?
Har just börjat på Andrev Waldens August-prisade "Jävla karlar" och mycket mer än den lär det inte bli. Men på tal om krim och Norge så vill jag gärna läsa Joe Nesbøs "Blodmåne", snart. Kan Harry Hole klara livhanken en gång till? Han har haft "ledigt" i ett par år innan den här boken kom. Det vore härlig påskekrim för mig, tror jag.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. jag kör finskt och äter Mämmi 🇫🇮
    walesiska Hot Cross Buns 🇬🇧
    och svensk sill 🇸🇪

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte så värst kriminellt m a o!

      Radera
    2. Hannele8:24 em

      inget norskt 🇳🇴

      Radera
  2. Blodmånen står redan i bokhyllan - oläst. Den väntar på längre balkonghäng under sommaren. För det lät ju inte vara soligt och varmt under påsken...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att den kanske kommer hem med Dottern till påsk - och då på originalspråk! Det var länge sen jag läste på norska, får se hur jag tycker det funkar numera.

      Radera
  3. Jag har tappat bort Harry Hole. Borde ta upp den bekantskapen.

    SvaraRadera