söndag, mars 17, 2024

Tydligt skyltat

En bra skylt, vad kan man ställa för krav på den? Ja vad sägs om att den ska vara lätt att läsa, gärna också lätt att förstå? Det rejäla S:ett på bussen som kör idrottare från Södertälje sportklubb fyller i alla fall det första kravet. Och ibland är enkelt och tydligt både bra och snyggt, inte sant? Kanske var de på väg hem från en seger? 

Och så har jag än en gång promenerat förbi skyltfönstret till det jag kallar Stockholms mest personliga butik för damkläder, på Ringvägen. Nu visar det sig att ägarinnan inte bara är vän av behå utan bygel, hon är dessutom en person som gillar att rimma! Och ingen behöver tveka om budskapet. Det är väldigt tydligt.


Den här lilla sittgruppen ser kanske inte särskilt bekväm ut, inte är den väl vacker
heller ... men håll med om att den är rolig! Det här är en "skylt" som ingår i en
möbelutställning från Gemla. Och, för tydlighets skull, just det här bordet och de
här stolarna kan man inte köpa ...

Skyltsöndag i dag, förstås. Här ett gäng bloggare som brukar skylta: Angelgirl, AnkiByblixtraCarita ChristianKajsaLisa LillaSyster, Paula, PettasSusjos ,Stefan,Tony, Åke. Du hittar dem också högst sannolikt om du kikar i högerspalten hos Skyltsöndagens beskyddare BP.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

  1. Tydligt skyltat av Södertälje Sportklubb som gör en nyfiken på vad S:et står för.
    Du har hittat ett guldkorn vad gäller skyltar i butiken för damkläder. :-)
    Gillar "skylten" med möblerna. Kul idé. :-)
    Gemla hade fina möbler.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gemla har t o m ett galleri i kombination med exklusiv vinbar några kvarter från mig - har aldrig besökt baren dock, bara galleriet.

      Radera
  2. Ett tydligt S..Södertälje, Sverige, Svensk ...
    Din favoritbutik skulle förmodligen bli min favoritbutik också. Ingen tvekan om den saken. Härligt skyltat. Kul med sista skylten, man hajar till och det är också meningen med skyltandet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland vill man gärna skylta med ett stort S, men för oss som tittat på sista skidskytt-loppet från Kanada i kväll blev det inget svenskjubel,

      Radera
  3. SSK:s supporterbuss loggo är verkligen så simpel att den är bra. Mera behövs liksom inte.
    Den handtextade skylten är så personlig och varm på något sätt, dessutom uttrycker den precis mina tankar vad gäller beställning av klädesplagg från nätet.
    Tygsittgruppen på väggen är en toppen utsmyckning in den exklusiva möbelbutiken. Sofforna är rätt retro tycker jag, men fina.

    Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland är det enkla det bästa, jag gillade den här bussens utsmyckade bakdel!

      Radera
  4. Det var en fin liten skylt från klädbutiken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ägarinnan håller stilen, sedan jättemånga år tillbaka!

      Radera
  5. Duktigt rimmat, jag vill gärna gynna lokala klädbutiker, men, i Falun finns bara de stora kedjorna med totalt opersonliga kläder. Den enda affären jag därför besöker är Indiska. Vi har en underklädesaffär som jag är sugen på att kliva in hos, men, deras priser gör att jag nog bara har råd med en behå om jag handlar där.... Möblerna verkar lagom sittvänliga, hihi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag var i Falun för ganska precis ett år sen och då handlade jag i en jättefin butik som hade både herr-och damkläder plus en hel del accessoarer - har den också packat ihop? Minns förstås inte vad den hette men den låg mitt i smeten.

      Radera