fredag, mars 15, 2024

En lovande fredag

Termometern på köksfönstret visar nästan tolv plusgrader denna fredag. Visst har jag hört meteorologernas varningsord om mera snö, men låt mig njuta just nu och så länge det varar! Därmed skulle jag på Elisa Matildas första av de fem fredagsfrågorna svara att åtminstone denna fredag ter sig betydligt ljusare och gladare i färgerna än jag upplevt på länge.

 1. Hur ser en vecka ut visuellt när du tänker på den? Tror aldrig jag gjort mig en "bild" av mina veckor. Inte sedan jag slutade jobba. 
 2. I vilken ordning sätter du på dig kläder? Trosor-bh-byxor-överdel-strumpor. Typiskt en sådan vana man aldrig bryter!
 3. Vad packar du för mycket av vid en kortare resa? Överdelar. Spiller ju inte så ofta som jag fruktar ...
 4. Hur ser din tvättstugerutin ut? Bokar en tid när tvättskåpet börjar bli fullt – som tur är brukar det funka utan alltför lång väntan.
 5. Hur ser dina bokhyllor ut? Sprängfyllda med enbart böcker, inbundet blandat med pocket, enligt huvudprincipen "i bokstavsordning efter författarens efternamn". Men det spricker upp, hela tiden.
Därmed önskar jag oss alla en riktigt fin fredag, den har ju hur som helst börjat lovande, och helst också att fortsättningen av helgen blir härlig! 

Copyright Klimakteriehäxan

20 kommentarer:

 1. smart att börja med underkläder.
  Ingen alfabetisk ordning, böcker av samma författare samlat, litteraturvetenskap, fakta- och reseböcker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur :-D
   Alfabetisk ordning gillar jag men den är svår att upprätthålla.

   Radera
 2. Känner igen det där med "sprängfyllda" så med jämna mellanrum rensar vi hyllorna och därefter får Rolle åka iväg med ett lass till Röda Korset, sjukhuset eller nåt liknande. Vi försöker dock undvika dom i närområdet. Risken är ju annars att man köper dom...
  KRAM-Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja då kan man verkligen snacka om återanvändning! Jag rensar också emellanåt, men för sällan och för lite.

   Radera
 3. det är bara strumporna som skiljer. och tänk! att jag har också böcker i mina bokhyllor. många böcker. fler än som var tänkt, tror jag. någorlunda alfabetisk ordning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många har prydnadssaker och kanske foton i sina hyllor - jag får inte ens plats med bokstöd, men de behövs ju heller inte!

   Radera
 4. Mina svar stämmer gott in på dina. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oss tanter emellan!!!! Fin helg önskar jag dig också!

   Radera
 5. Jag hade tänkt cykla till jobbet ikväll, men på min väg hem från Huddinge sjh så började det regna...hm!
  Bokhyllan här hemma är sprängfylld med böcker, och inte i bokstavsordning!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget helgväder att skryta om, verkligen, men inte lär jag använda inomhustiden till att städa i bokhyllorna heller - trots att det verkligen skulle behövas.

   Radera
 6. Roligt att läsa dina svar. Ser att du sätter på dig strumporna sist, medan jag börjar med dom;-)
  Tvättstugan bokar jag alltid efter jag avslutat en tvätt. Det blir typ varje lördag samma tid;-)
  Du har troligen ännu fler bokhyllor än jag, men blandningen är nog densamma;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har som du (tror jag) bra tvättstugor, tre maskiner, olika torkar, så det blir effektivt jobb när det är dags. Tack vare det behöver jag faktiskt inte tvätta prick en gång i veckan!

   Radera
 7. Känner igen det där med sprängfyllda bokhyllor där man tänkt sig en viss ordning som sen raseras gång på gång. Jag har gett upp redan och stoppar in där det får plats. Gör en rensning emellanåt och skänker böcker till alla besökare i hemmet (dvs har en kartong med ge bort-böcker där besökare kan botanisera fritt och ta med sig)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ge-bort-böcker har jag ställt ut i entrén, med gott resultat, biblioteket har också en hylla där man kan lämna sånt man inte vill ha kvar, och så blir det lite till Myrorna eller liknande. Men inte tillräckligt ofta.
   Har inte tillrärckligt många besökare för att bli av med böckerna heller ...

   Radera
 8. Mitt lilla pörte har tyvärr inte en meter till övers för böcker, man kan tydligen leva utan dem, även om det tar tid att vänja sig. Mina bokregister är dock intakta, jag kan hitta alla böcker jag läst ända från 70-talet. Numera noterar jag också lästa böcker på GoodReads, men där finns bara senaste året. Jag spiller mycket, men tror det beror på att jag äter i ensamt majestät samtidigt som jag antingen läser eller löser korsord eller lysnar på radio, jag har mao inte uppmärksamheten på maten, fy på mig. Ibland tänker jag att jag nog inte kan föra mig på lokal längre...Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du kan säkert "föra dig" i alla sammanhang - tror faktiskt även även s k "fint folk" spiller emellanåt, och då utan att ha ett korsord bredvid tallriken (det har jag också stundtals)!

   Radera
 9. Skoj att läsa att någon fler än jag tar på sig strumporna efter byxorna, kände mig lite ensam ett tag 😊
  Ha en fin lördag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, då är vi i alla fall två!!!

   Radera
  2. PS kan inte låta bli att undra varför jag inte kommer till din blogg när jag skickar på din "avsändare"?

   Radera
 10. Låter lite som mina bokhyllor, alltid skönt med böcker också 🩷

  SvaraRadera