lördag, april 27, 2024

Veckans mening – om hyllningar

Varje lördag presenterar Skriv-Robert en mening från det han nyss läst. En mening som har fått honom att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. Hur som helst värd att lägga några sekunder på. Jag är en av dem som brukar hänga på. Denna gång blir det med några rader jag hämtar från en krönika i Dagens Nyheter, skriven av Patrik Lundberg. Han funderar kring hyllningarna som den dödsdömde och cancersjuke fotbollsikonen Sven-Göran "Svennis" Eriksson får. Och tänker att många fler människor borde hyllas medan de fortfarande är i livet, även om de inte varit världsberömda.

De flesta människor har nog inte påverkat fler än sin direkta omgivning, men det är också en gärning värd att uppmärksamma.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. Patrik Lundberg har en del bra funderingar, lyssnat på honom på biblioteket på Hisingen...
    själv har jag blivit hyllad av barn och barnbarn 🌸

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fint att du får uppskattning på hemmaplan!

      Radera
  2. har också lyssnat på Patrik Lundberg men var inte så begeistrad. men visst finns det många en önskar hade blivit uppmärksammade i livet. det behöver inte nödvändigtvis vara i TV. Tom Alandhs program om Bo Bjelfvenstam, 100, var storstilat. om en påverkar sin omedelbara omgivning så kan det bli ringar på vattnet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har bara läst hans krönikor emellanåt. Här tyckte jag att han hade en bra poäng. Såg också filmen om och med Bjelfvenstam, intressant - och en imponerande karl!

      Radera
  3. Så sant, och egentligen inte så svårt.
    Alla blir ju glada över ett brev eller kort, med några uppskattande rader.
    Margaretha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och inte är det så jobbigt att åstadkomma heller!

      Radera