söndag, april 15, 2018

CITAT om äldre kvinnors skönhet

 "Det specifika med den franska kulturen är inte att attraktivitet är tillgängligt för äldre kvinnor. Det är mer rätt att säga att det i Frankrike är en demokratisk rättighet att vara attraktiv, en fördelningspolitisk åtgärd. Alla får vara snygga, om de vill.
Gå nerför gatan i Paris och du kommer att se kvinnor som inte är traditionellt vackra bete sig, sminka sig och klä sig som om de vore snygga (även om de nu ser ut som att de inte ansträngt sig, men ansträngt sig som bara den!) Kanske lyckas de inte till hundra procent, men jag har sett tillräckligt många som gör det för att köpa att man inte behöver vara vacker för att vara snygg."

-Daniel Björk, Svenska Dagbladets korrespondent i Paris, skriver krönika under rubriken "Det franska skönhetsspelet" i en resebilaga idag. Frankrike är landet där man "inte underkänner möjligheten för de mer alldagliga att också vara vackra". Kul reflexioner, tycker jag! Citatet fick bli extra långt eftersom texten inte verkar gå att länka till. Helst bör man förstås läsa hela. Uppdatering: nu tror jag att det kanske går!

Apropå skönhet i mogen ålder ...

2 kommentarer:

  1. Ja det var väl en ganska egendomlig iakttagelse må jag säga. Det är ju hans bedömning att kvinnorna inte är vackra....men han sticker ut hakan, det gör han

    SvaraRadera
  2. Sophia Loren är fortfarande vacker, 83 år, såg en film nyligen med henne.

    SvaraRadera