fredag, april 27, 2018

Glädje i aprilväder

Nej, man blir inte glad när man tittar ut genom sitt sovrumsfönster och ser den här lökbacken.
Man blir JÄTTEglad!

Det hela blir inte sämre av att fåglarna toksjunger. Konserten börjar väldigt tidigt, men jag förlåter det, trots att jag måste upp ur sängen vid fyrasnåret och stänga fönstret för att kunna somna om när någon särskilt tjusig drill väckt mig.

På köksbordet de första inplockade vitsipporna för året, i vad jag tror är farmors gamla gräddkanna. Egentligen vill jag förstås ha en mycket större bukett (man får ju plocka vitsippor) men det får vänta på två saker: att det inte regnar och att jag befinner mig i en sådan där rejäl vitsippsbacke av Prins Eugen-typ, ni vet ... nästan lika bedårande i olja inom ram som i verkliga livet! Men bara nästan.

Jaha ja. När jag just kommit in under tak och krängt av mig mina våta kläder har regnet upphört och det är sol igen. Har vi hört talas om aprilväder? Ja, det har vi! Vi har till och med upplevt det, på väldigt nära håll!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Vi har mängder med vitsippor runt knuten men jag plockar inte med mig några hem eftersom jag tycker de vissnar så fort. Men visst är de vackra i din gamla vas.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eftersom det är så gott om dom gör det ju inte så mycket om de inte håller så länge i vas tänker jag ... älskar dem både ute och inne!

   Radera
 2. ni är lite före med tulpaner, vitsippor har vi på vårt berg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det formligen exploderar där ute!

   Radera
 3. Enstaka vitsippor har jag sett men mina tulpaner kan jag bara drömma om eftersom rådjuren tyckte att alla tulpaner, som jag satte i höstas, var smaskens. Och blåsippor är det ont om här i vår sura jord.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har missat årets blåsippor. Hittills.

   Radera
 4. Hahaha! Vi var också i stan idag och lyckades tajma regnskurarna perfekt. Alltså att inte befinna oss i dom alltså, men väl att kolla in dom bakom fönster;-) Igår kväll blev det till och med en hagelskur här i Täby som ersattes med en rejäl regn dito ikväll.
  Fågelkvittret stör mig alltid i början av "säsongen", sedan vänjer jag mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sämre saker att vänja sig vid finns det ...

   Radera
 5. Ingen dum utsikt från sovrumsfönstret. Jag har bara sett botaniska tulpaner hittills. Men vitsipporna blommar i alla fall så långt norrut som Söderhamn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vitsippan kan vara den finaste blomman av dem alla!

   Radera
 6. Vacker bukett! Överflöd är härligt men fåtalet är lättare att uppskatta där i farmors gräddkanna.

  SvaraRadera