onsdag, april 18, 2018

Tvärnit vid Fina Butiken

I denna vår huvudstad finns det märkvärdigt många butiker som säljer lyx av grövsta sorten. Jag kan inte låta bli att förundras över att det uppenbarligen finns så otroligt många superrika människor som gör att de där boutiquerna inte bara överlever, utan rimligen också är lönsamma.

Längs Birger Jarlsgatan, i närheten av Stureplan, är det tätt mellan de där affärerna där minsta pryl kostar flera tusen och de verkliga dyrgriparna har "pris lämnas vid förfrågan" som prislapp. Själv har jag av förståeliga skäl aldrig anledning att gå in. Brukar inte ens titta i skylten. Men nu har det hänt!

För vem kan komma i närheten av denna fantastiska blombukett utan att tvärnita? Inte jag, definitivt inte jag.
Staden speglar sig i glaset och ger bra bakgrund till prakten. Det Louis Vuitton saluför innanför fönstret, en "prakt" av helt annat slag, kan jag (som tur är) leva utan, men blommor är ju nödvändigt, ett måste, varenda dag i livet!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Louis Vuitton är totalt överreklamerat om du frågar mig. Hans grejer tycker jag är rentav fula oavsett priset. Men hans kopior säljs visst bra i Thailand.
  Blomsterbuketter är inte riktigt min grej heller om jag ska vara ärlig. Eller fel. När min man kommer hem med en liten bukett han plockat under sin promenad "ute i det fria", då skiner jag upp:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med om Vuitton. Men buketten!!! Fast får jag plocka vitsippor snart slår det allt.

   Radera
  2. Jag råkade lägga kommentaren nedan som ett svar, därav den "tomma kommentaren". Du kan ju rensa bort den så skräpar den inte ned.

   Men vad jag skulle säga var också att de där kopiorna finns ju även här på strandpromenaderna och på marknaderna. Och folk köper ...

   Radera
  3. Nu för tiden riskerar man ju faktiskt att åka dit för "contrabando"!

   Radera
 2. Det var verkligen vackert!

  Jag har tänkt precis som du, vilka har råd med dessa prylar? Men det är klart, det finns väl en orsak till att det finns tv-program som Lyxfällan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha råd är ändå en sak. Välja vad man lägger pengarna på är en annan ...

   Radera