lördag, april 07, 2018

CITAT om konst och konstens värde

"Jag skulle aldrig kunna köpa konst bara för att tjäna pengar. Jag vill känna ett sug i magen och sätta upp verket på väggen direkt. /.../ Man ska gå efter hjärtat. Ser du något som tilltalar dig  slå till. Tänk inte efter två gånger."

-Designexperten Edin Memic Kjellvertz förklarar sin syn på konstinköp i en reklambilaga till morgontidningen i dag. Det är nämligen strax dags för "årets konsthändelse", Market Art Fair, på Liljevalchs i Stockholm. Och vi som gillar konst av de mest skilda typer håller med honom: det är inte prislappen som betyder något, det är helt klart att man kan bli lycklig av en billig affisch som hamnar i en ram från Clas Ohlsson! Eller att man kan glädjas åt ett fynd på Stadsmissionen ...
Lördagscitat hittar du hos Marie i Skrifvarstugan.

10 kommentarer:

 1. får äkta konst av barnbarnen ❤️

  SvaraRadera
 2. Man kan aldrig ha för många påfåglar:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2017/08/mitt-minimalistiska-pafagelsrum.html

  SvaraRadera
 3. Konst är konstigt, men nästa vecka åker jag till Lars Lerin och den konsten gillar jag!

  SvaraRadera
 4. Håller med honom. Men visst vore det kul att ha en Andy Warholsk konservburk på väggen hemma även om man inte gillade den särskilt mycket...
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. Håller i princip med. Måste dock medge att jag bytt ut mina "ungdomsaffischer" mot äkta konst under åren. Å självklart har prislappen haft en viss betydelse. Jag skulle dock aldrig kunna köpa konst som investering om jag inte gillade själva verket.

  SvaraRadera
 6. Hannele - ungarnas konstverk är ovärderliga! och sitter uppe!
  Paula - Lerin är en mästare. Och säljer sina affischer till VÄLDIGT överkomliga priser dessutom! (om du åker till Karlstad altså)
  Ingrid - hade jag en soppburk från Warhol skulle jag sälja den!
  BP - ungdomsaffischerna kanske försvinner med åren, fast jag minns flera med stor glädje. Även om också jag har mer "äkta" på väggen nu för tiden. Fast några affischer också, kanske är det vuxenmodell???

  SvaraRadera
 7. Verkligen ett bra citat ! Ibland är konst konstigt men jag gillar ändå sån konst. Och ibland måste man ge sig mer tid till att förstå dem och sedan kanske gillar man det. :-)
  Önskar dig en fin helg !

  SvaraRadera
 8. Håller med. Men skulle jag plötsligt hitta en väldigt värdefull målning på vinden så skulle jag nog inte säga nej till pengarna. Tyvärr kommer det aldrig att hända. Jag snubblar över en massa annat där uppe.

  SvaraRadera
 9. (tyckte mycket om Tóibíns och Browns filmer)

  SvaraRadera
 10. Marie - visst ändrar man smak/åsikt ibland ... det är nog bra!
  Mösstanten - haha, jo, den som spar hen har! Ofta på vind och i källare! Sällan nåt värt större belopp!
  Hannele - bra! sinsemellan ganska olika, antar jag.

  SvaraRadera