torsdag, januari 03, 2019

Aktuellt i bokväg (för mig)

Nytt år, nya helgfrågor som ställs av Mia i bokhörnan. Hon går ut lite försiktigt:
Vad läser ni just nu?

Har just läst ut "Tyg och otyg", Gunilla Ponténs memoarer, om ett spännande liv i modets värld men också om motgångar och privat berg-och-dalbana med män och barn.

Nu blir det min enda julklappsbok, den så hyllade "Silvervägen" av Stina Jackson. Lite orolig är jag, för när något får så mycket beröm  det gäller böcker, film, teater  är det lätt att de väldigt höga förväntningarna som skapas inte uppfylls utan ersätts av besvikelse. Har bara läst tio sidor än.

I badrummet har jag också lite läsning att ta till, trevligt men ibland blir jag sittande på tronen så att benen somnar ... just nu bläddrar jag i en bok jag fått tips om av någon bokbloggare, minns dock inte vem. "Skriv om och om igen" är någon sorts sammanfattning av skrivarkurser som getts av Ylva Karlsson och Katarina Kuick. Lånade den på biblioteket.

Mia känner sig också trött och passar därför på att undra vad har du för tips mot trötthet?
Tja det första är förstås att ägna mer tid åt att sova, det andra är att ta sig ut i friska luften och det tredje att dricka lite kaffe. Men något abrakadabra som funkar känner jag inte till. Själv sover jag jättebra ibland och riktigt dåligt ibland utan att fatta varför eller vad som kan göras åt de vakna nätterna.

Copyright Klimakteriehäxan

27 kommentarer:

 1. jag fick Skriv om och om igen av min bibliotekarie ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. (du ska dricka ett glas ljummet vatten före frukost)

   Radera
  2. Va? för att sova natten därpå?????

   Radera
  3. Kanske var det alltså du som skrev om den boken?

   Radera
 2. Jag tror nog det är friska luften som saknas, det har varit mycket stå vid spisen.

  SvaraRadera
 3. Hoppas förväntningarna håller för Silvervägen! Jag tyckte om den och har en åkt DN vägen så är det nog extra intressant (det har inte jag) men hört andra som gjort det och läst boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. den vägen ska det förstås vara....

   Radera
 4. vatten för att slipa den obekväma läsfåtöljen,jag berättade om https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/12/skriv-om-och-om-igen.html

  SvaraRadera
 5. Jag har inte läst Silvervägen heller än, men som du säger, jag börjar ha hört så mycket om den att jag blir riktigt nyfiken på den.

  SvaraRadera
 6. Svårt att hitta något mirakelmedel mot dålig sömn. Silvervägen har jag hört många tala gott om. Får nog ta och läsa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om boken är tråkig kanske man somnar lättare?

   Radera
 7. Silvervägen köpte jag ju häromdagen och den står näst på tur. Tänker precis som du här, speciellt efter min erfarenhet med 1793.
  Så du läser också i badrummet. Jo, det gör jag också, dock inte sittandes på tronen utan liggandes i ett skumbad;-)
  Den här mörka årstiden finns det inga motmedel mot trötthet enligt mig, även om jag inte är sådär värst trött. Det kan bero på att jag sover mellan åtta till 12 timmar varje natt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas vi klarar Silvervägen!!! hur ofta tappar du en bok i skumbadet då? :-D

   Radera
 8. Tack för tipset. Bara 51 före på biblioteket...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaja du hittar ju på mycket annat medan du väntar!

   Radera
 9. Jag tror inte jag skulle klara av att slalomläsa böckerna på det viset. Min stackars hjärna vill bara ha en bok i taget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böckerna måste sinsemellan vara väldigt olika, annars funkar det inte för mig heller. Alltså aldrig två romaner parallellt.

   Radera
 10. Silvervägen köpte jag som julklapp till mig själv strax före jul. Känner lite som du när det gäller hyllade böcker.Min sömncykel är så knasig att jag försöker inte ens fixa till den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då önskar vi oss en god natt ... dags för sängen nu!

   Radera
 11. Läser vidare i kommentarerna och nickar igenkännande när du skriver att böckerna behöver vara väldigt olika för att klara av "slalomläsning" :)
  Det hade varit så himla skönt om det fanns ett vilans abrakadabra ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eva, OM du hittar trollformeln delar du väl med dig ...?

   Radera
 12. Silvervägen är jag nyfiken på att läsa.

  SvaraRadera
 13. mycket hyllade böcker blir en mätt på innan en har börjat läsa dem. men Silvervägen tyckte jag var riktigt bra. jag dricker alltid ett glas vatten på morgonen, men sover inte bättre till natten för det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det alltför ofta. Får se hur det går med Silvervägen. Är den tråkig kanske man somnar gott i stället???

   Radera
 14. Att vara ute i friska luften varje dag är viktigt på många sätt.

  SvaraRadera