onsdag, januari 09, 2019

Kristallen den fina

Nu är vi mitt emellan. Mitt emellan jul och det som så småningom kallas vår.
Kristall är nyckelordet för Gems Weekly Photo Challenge hos Sanna och då tar jag avspark i julgranen, som nu barrar helt hejdlöst. Den direktimporterade vi från Barndomslandet i år men den har inte velat ha vårt storstadsvatten, har det verkat som. Bara att gå förbi den utlöser ett stilla rassel av barr som släpper taget.

Dags att klä av den och slänga ut den, med andra ord.
Då får den lilla glasängeln återvända till en låda i källaren. Samma väg går den konstgjorda istappen från glasbruket Steninge. Ingen is ute heller, snön har regnat bort.

Den ljusnande framtiden får symboliseras av pärlhyacinterna i mitt köksfönster. Deras rötter suger upp vatten mellan glaspärlor på botten av den vackra vasen från norska Hadelands glassverk. Uppskattad present från Dottern för ett par jular sedan.


Copyright Klimakteriehäxan

24 kommentarer:

 1. Jag slipper barren eftersom vi aldrig har någon julgran hemma. Pärlhyacinterna i din vas kommer mig att tänka på våren då alla pärlhyacinterna blommar på framsidan av vårt hus.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det med pärlhyacinter, de är ljuvliga! Och vill man - som jag - ha gran får man finna sig i att de barrar.

   Radera
 2. Heisann, engelen min kunne gjerne ha vært din eller omvendt, men min fikk ikke være med på bildet! Fysj! Istapp har vi også på treet, men i sølv, eller noe som likner sølv! Heller ingen istapper ute her. Lengter etter litt vinter, skikkelig vinter, før våren. Det er deilig med fløyelsblå himmel når jeg tar morgenturen med hunden nå, ikke bare det svarte over meg og han! Ønsker deg lyse dager framover ;:OD)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nån riktig vinter har vi definitivt inte sett än, men vänta bara - den hinner komma. Och julen var trots allt vit hos oss.

   Radera
 3. Men vet du, en sådan där ängel har jag med! Eller jag tror jag har det, vet inte om jag har magasinerat den eller inte men skulle nästan tro det. Min stod i vitrinskåpet med kristallglasen, där stod den året om.

  Fint med pärlhyacinterna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min ängel är relativt ny, tyvärr lyckas jag köpa nån liten ny julsak vartenda år ... men visst är den fin! Och pärlhyacinter är en favorit, står bra i den här glassaken för skaften får stöd så att inte blommorna slår i fönsterbrädan.

   Radera
  2. Min ängel har jag fått, tror jag fick den i skolan eller på jobbet när vi skulle byta julklappar med varandra. Så jag har haft den i mååånga år.

   Smart lösning för de kan nog lätt falla åt sidan, de kan bli lite rangliga.
   Vad gör du med pärlhyacinterna sedan? Du planterar väl lökarna någonstans?

   Radera
 4. Åååå vad härligt med pärlhyacinter - våren är på gång ��

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Nä inte riktiga julgranar i a f.

   Radera
 6. Kan tänka mig att din julgran är allergisk mot storstan;-) Det har kanske sina fördelar med en plastgran ändå, speciellt om man bor i lägenhet;-)
  Ängeln och den fina istappen är dock perfekta bidrag till temat:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har prövat plastgran. Den barrade också.

   Radera
 7. Fina juldekorationer och det var fint med pärlhyacinterna i glasvasen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är som gjorda för varandra, blommorna och den glasvasen!

   Radera
 8. Vilken fin tolkning! Någon gran har vi inte men jag har en liknande ängel. Den har hängt i en tallkvist.Julen har jag plockat ut idag och nu väntar jag på våren. Dina pärlhyacinter är ett fint vårtecken och i en så vacker vad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Granen står kvar trots att prydnaderna nu börjar plocka av sig själva ... men jag SKA!

   Radera
 9. Julgran, det har jag aldrig nuförtiden, och innan den tiden, hade jag plastgran, då jag är allergisk mot äkta gran.
  Änglar har jag gott om.

  SvaraRadera
 10. Här är julen bortplockad redan före trettondagen ... och någon gran har vi inte haft på flera år. Däremot har jag ett par glasänglar - inte så fina som din - hm och kanske är de inte ens i glas om jag tänker efter :)
  Pärlhyacinter är ljuvliga vårtecken!

  SvaraRadera
 11. Hej, jag fick idag ett brev i lådan om att man nu kunde ställa sin julgran bredvid sopkärlet före den 16 så hämtas den av kommunen. Fint ordnat. Men jag har ingen gran inne i mitt minimala pörte. Så roligt ska inte katterna ha. De hade nog haft ner din skira ängel och även istappen om jag gissar rätt. Och det hade ju varit synd. De är ju så fina!

  SvaraRadera
 12. Jag fick också slänga ut granen för snart en vecka sedan eftersom barrningen började bli jobbig. Det är fint med glas och kristall i julgranen, jag har också lite sån't i min men nu får de vila tills nästa jul.

  SvaraRadera
 13. Ja nu längtar jag ännu mer till våren när jag ser dina fina pärlhyacinter! Fina kristaller i granen. Sån där ängel har jag flera liknande, men jag har dem inte i granen.

  SvaraRadera
 14. Fint med både ängel och istapp i julgranen! Men nu är den tiden förbi och man börjar hoppas att det blir en vår igen! Härligt med ett första vårtecken i form av pärlhyacinter.

  SvaraRadera
 15. Vilka söta tolkningar av Kristall gillade istappen så fin.
  Tack

  SvaraRadera