söndag, januari 27, 2019

Välkommen till garaget!

En dörr är väl på sätt och vis en skylt? Något som skickar en signal: välkommen till ett hem, till en butik, till ett museum?
Jo, nu har jag bestämt (att jag tycker) det. Eftersom jag råkade få syn på denna härliga garageinfart härom dagen. Där skulle jag känna mig välkommen om jag fick en p-plats!

För en som liksom jag har pippi på fåglar kan det knappast bli bättre, i alla fall inte när det gäller garageportar. De går väl oftast inte till historien (ja, med undantaget för den i Södertälje då, den där Björn Borg trimmade in sin tvåhandsbackhand).

Jag får för mig att de fåglar som suttit modell för verket är av arten rosenkindad parakit. Såg sådana en gång och blev förtjust, eftersom de var så otroligt gulliga där de satt med huvudena tätt ihop och såg ut som en bild av lyckan själv.

Vill du se denna med egna ögon så finns den på Riddargatan i Stockholm. En signatur finns på bilden: @itsartista, och det är  berättar Google  en designfirma med bas i London. Från den har det kommit massor av maffiga mönster, spridda över världen.

Skylt eller inte, hur som helst är detta mitt bidrag till bloggprojektet Skyltsöndag som BP håller en skyddande hand över. Via länken hittar du fler söndagsskyltare!

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Åh, vilken charmig port! Det där blir man ju glad av att se! Må den få vara ifred, det brukar ju alltid komma någon som tycker att en målning kan "förbättras".

  BP är ju förlåtande, säger man att det platsar på Skyltsöndag så gör det det. :D Jag brukar ju också köra med fria tolkningar emellanåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom har du en "riktig" skylt med på första bilden.

   Radera
  2. Ja jag har ju inte en aning om hur ny eller gammal målningen är. Hoppas som du att den får förbli orörd.
   P-skylten får väl duga som ursäkt om inte porten gör det ... :-D

   Radera
 2. Svar
  1. Ja man (jag) blev glad mitt i snögloppet!

   Radera
 3. Klart att garagedörren är en skylt, om inte annat så skytar du ju med @artista;-
  Fler sådana skyltar tack! Jag menar det finns ju inget tråkigare än garageportar, så tänk hur fint och levande tråkiga dörrar kunde bli. I Spanien ser man ofta graffiti/målningar på garagedörrar. De livar ju upp om de är graffitiartister som målat dom. I Sverige är det Borås som sticker ut där, medan Stockholm ligger långt efter. Men du har hittat ett toppen exempel hur det skulle kunna se ut på våra gator. Sedan var det lite roligt att se kontrasten mellan snögloppet och dörren också:-)
  Tusen tack för skylten och länken:-)

  PS. @artistas webbsajt är en fröjd för ögat:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt när man får ett leende på läpparna i mötet med en garageport eller hur!?
   Jag surfade också runt, så roliga bilder! Lustigt att inte hitta ett namn på personen. Jag gör i a f inte det.

   Radera
  2. Kayleigh Doughty

   https://culturehearts.com/tag/itsartista/

   Radera
 4. Vilken härlig garageport. Lyser upp i allt det grå. Visst blir man glad om man får syn på en sådan när man är ute och går.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den här var en klar humörhöjare!

   Radera
 5. Vilket konstverk, känns nästan lite bortkastat på bara en garageinfart, men det är nog precis tvärtom, något som verkligen behöver piggas upp!

  SvaraRadera