måndag, januari 14, 2019

Citat om huvudbonader

Rätt så! Bild från www.ponten.com
"Hattar skall sitta så djupt ner att ögonen skuggas på ett intressant och gåtfullt sätt."

-Detta slår de djärva hattarnas mästarinna Gunilla Pontén fast i sina memoarer, "Tyg och otyg", som jag nyss läst. Se där ja! Då fick man äntligen svaret på frågan varför det är så omöjligt att känna sig och vara till sin fördel om man har en huvudbonad. För att mina ögon ska framstå som intressanta och gåtfulla, det blir svårt, oavsett hur djupt jag drar ner en mössa i pannan. Just i dag var huvudbonaderna på stan dock många och ofta rätt väl neddragna, för det kändes riktigt kallt där ute!

6 kommentarer:

 1. Jamen jag säger ju det! Man ska ha hatt!

  Vilken himla snygg hatt från Pontén, en klassiker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast på mig är det sällan särskilt snyggt ... och jag har några, försöker emellanåt (bad hair days, u know)

   Radera
 2. har en snygg varm hatt även för vinterbruk ❤️ köpt i England förstås!

  SvaraRadera
 3. Alltså det första jag helt osökt kom att tänka på är det engelska kungahusets hattar - QE II:s varianter är ju lika hemska som hennes klädval. Men även barnbarnens fruar fortsätter ju med hattar som verkar "stylade" enligt det du citerar.
  Personligen har jag faktiskt aldrig ägt en hatt. Inte min mamma heller för den delen, men hon var nog före sin tid då;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brittiska hattar anser jag vara kungligt (häpp) roliga! Kan sitta framför teven som hattspanare och ha jättekul åt de där skapelserna som inte liknar någonting. Och som vanligt folk naturligtvis inte ens ska reflektera över att ta på sig ... Jag har ett par hattar men använder dem väldigt sällan, är för feg tror jag. På andra kan jag tycka att det är jättesnyggt.

   Radera