måndag, januari 14, 2019

Har bloggen en framtid?

Mitt femtonde år som bloggare har inletts. Jag tar mig en funderare: varför fortsätter jag? Och hur tänker jag fortsätta? Har bloggen en framtid när vi kommit ända till 2019?

Inser att bloggvärlden är ganska rejält förändrad sedan 2004, när jag postade mitt första inlägg. Då hade jag inte knäckt koden till hur man publicerade bilder, kände mig bara lycklig över att ha skaffat en alldeles egen plattform där jag (i princip) kunde göra vad som helst.

Läsning har alltid varit ett stort intresse. Utrymmet för funderingar kring böcker har växt här hos Klimakteriehäxan. Ett antal "bloggstafetter" har fångat mitt öga och jag har hängt på.
Bestämmer mig för att inventera förrådet av "krokar" jag har när jag vill hänga upp en ny liten bloggpost.

Om böcker blir det via Johannas deckarhörna, som har satt fart på Veckans topplista.
Annika med litteratur- och bokbloggen har startat om Bokbloggsjerkan.
Tillsammans med Boklysten och Hannele inventerar jag förrådet av bokmärken, kul om vi blev fler.

Helgfrågan har sina rötter hos Mia i bokhörnan vecka efter vecka. På söndagar försöker jag ha en bra skylt redo eftersom det är Skyltsöndag, med hemvist hos BP.
Och bloggaren Sanna har satt upp ett ämne per vecka under hela året, att tolka i bild i Gems Weekly Photo Challenge, som jag hänger på ibland.

För egen maskin har jag satsat på Pippi på fåglar, i dag med över 100 inlägg, och dessutom den nyaste etiketten Kasskampen som dyker upp med ojämna mellanrum. Citat plockar jag in allteftersom, snart är de 300, och så ska vi inte glömma Dagens ord. Hittills har jag hittat 43 sådana.

Tja, vad säger ni? Det här är så att säga läget denna måndag när det nya årets vardagsliv drar igång på allvar. Bloggen har kanske en framtid trots allt, åtminstone ett tag till?

Här ett definitivt framtidslöfte: utslagna körsbärsblommor! Nu i en vas hos mig!
Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. osäker om jag bloggar tills jag är 106 år men några år till blir det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer du kanske att gå om Dagny!?

   Radera
 2. Jag tycker att så länge du själv får ut något av det så ska du fortsätta!

  Om du inte hade din blogg, vad skulle du göra då? För du skulle nog få en attans skrivklåda om du inte skulle skriva någonstans. Jag vet att jag skulle få det. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är ju precis som jag skrev redan 2004: mest bloggar jag för min egen skull. Och Den Stora Romanen kommer jag aldrig att skriva ...

   Radera
 3. Så länge det är lustfyllt att blogga, tänker jag fortsätta.
  Och jag hoppas att du också fortsätter ett tag till.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kör på ett tag till, Margaretha!

   Radera
 4. Började blogga fyra år senare, 2008. Å visst har bloggvärlden förändrats. Många har på senare år hoppat av till Instagram. Även vissa fotoutmaningar har lämnat blogglandia.

  Men vi som är kvar är ett segt släkte. Gillar man skriva och foto så finns liksom inte så värst många alternativ än bloggen. Okej då, du skriver ju böcker, men vi som inte gör det är nog rätt så nöjda med blogglandia.

  Tusen tack för länken och att du har hittat även till Skyltsöndag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med Insta - jag har ett konto men har aldrig fattat varför man skulle byta??? Så vi segar väl på! Tack för att vi har kul kontakt, det uppskattar jag!

   Radera
 5. Det var en del grejer du är med på. Till detta kan väl läggas att du är med på Kaosutmaningen 2019! Man får väl blogga så länge det är kul. Och det tycker jag att det är fortfarande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jösses Kaosutmaningen har jag redan glömt ... Och visst är det kulfaktorn som gäller!

   Radera