onsdag, november 13, 2019

Aktivitet

Kallar jag mig själv för en aktiv person?
Det är Orsakullan som undrar. Hon har en bloggutmaning på g, som går ut på att hon ställer en fråga per dag och väntar sig rimligen några svar på den. I dag får hon det av mig i alla fall. Och jag antar att hon först och främst avser fysisk aktivitet?!

Vad beträffar etiketten "aktiv" så förtjänar jag den av och till. Kan nog kallas för periodare, och en tämligen väderberoende periodare dessutom. Men jag försöker promenera en hel del. Det kan bli 10 000 steg vissa dagar. Cykeln tar jag dock alltmera sällan. Två gånger i veckan spelar jag pingis och så har vi löst "inträdesbiljett" till det gym som bostadsföreningen har.

Gymmet ligger i källaren i vårt hus och jag har varit där förr, men nu var det länge sedan. Kommer ofta fram till att det är väldigt långt och krångligt att ta sig dit. Först måste jag ju ta på mig lämpliga kläder. Sedan öppna ytterdörren. Åka hissen tre våningar ner. Och så gå minst femton meter i korridoren fram till dörren bakom vilken motionscyklar, step-maskiner, vikter och roddapparater gömmer sig ...

Ni fattar att det inte är alldeles enkelt, det där med aktivitet, eller hur? Skulle det handla om aktiviteter som blandar in hjärnan ser svaret lite annorlunda ut, förstås.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Hahaha! Nej, det är alldeles för krångligt att ta sig till bostadsföreningens eget gym. Mycket lättare att köpa årskort hos SATS (eller liknande) som ligger längre bort.
  Jättekul att du fortfarande spelar pingis. Tror du nämnde det i bloggen förut. När jag var ung (läs: yngre) spelade jag pingis i Norrtulls SK ett tag, men jag var ingen lysande stjärna direkt. Det var nog större bollar och fotboll som gällde för min del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och fotboll var aldrig min grej - gick på EN träning, återvände aldrig! men du har ju varit duktig, det har jag fattat! Huvudsaken är ju att man tycker det är kul.

   Radera
 2. Så du spelar pingis. Det är väl aktivt så det förslår. Promenader kan lätt bli färre och kortare så här års. Vi har en träningscykel, men konstigt nog kan det vara lika svårt att komma fram till den som för dig att ta dig till gymmet. Fast den står i lägenheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det förunderligt hur vår hinderbana kan se ut ... :-D

   Radera
  2. Vi hade en träningscykel som jag ställde framför teven. tänkte att där kunde jag (eller eg mannen min för det var han som prompt skulle ha den) sitta och trampa. Den var väldigt bra att lägga morgonrocken på ...

   Radera
 3. vi simmade tre generationer i går... sonen och 5-åringen, som nästan snabbare än jag!

  SvaraRadera
 4. Jag tror det är lättare att gå till en träningslokal om man 1/ har betalt en avgift för terminen. 2/träffar trevliga människor som är med i samma grupp, 3/har en trevlig coach som är ett under av tålamod och peppning. Har själv en motionscykel hemma som jag aldrig använder. Även om det tar emot går vi dit en gång i veckan, Kent och jag :-).
  Ingrid

  SvaraRadera