lördag, november 30, 2019

När vintern kom

Tittar på anden som är den enda vinterbadaren inom synhåll denna dag när minusgraderna behållit greppet och snön som föll under natten faktiskt ligger kvar.

Visst, det finns en bra förklaring till varför änder (och svanar och andra simmare av fågeltyp) inte fryser om fötterna trots att vattnet är jättekallt. Men jag tycker ändå att det är märkligt ... själv känner jag faktiskt ingen badlust alls trots att jag älskar att ta ett dopp ... men visst är det en vacker vinterbild i alla fall!?!

Kan också stolt rapportera att det inte är min cykel som står där ute och är översnöad. För äntligen har jag gjort slag i saken och fixat vinteride åt den i cykelrummet, på det att jag ska slippa gå till verkstaden och köpa ny slang ocn nytt däck nästa vår igen.


Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Grattis till att ha gjort slag i saken. Och visst är vintern vacker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men den gör sig bäst i solsken ...

   Radera
 2. Vintern är nästan alltid vacker när man tittar på den framför en dator i ett 22-gradigt varmt rum;-) Å jag skulle inte ha det minsta emot att ha ett speciellt blodkärlssystem i benen som fåglarna;-)

  Bra jobbat med cykeln!

  Svar: Jag led mig genom Martina Haags bok. Köpte den inte, utan en kollega tyckte att jag skulle läsa "smörjan". Den var på gränsen till oläslig enligt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är definitivt ljusare dagar med lite snö! Om boken: det störde mig väldigt att den blev utsedd till Årets bok 2016. Det var den verkligen inte värd. Så då vet du: jag gillade den inte heller särskilt mycket, även om jag inte är riktigt lika negatis som du.

   Radera