lördag, november 16, 2019

En trevlig tatuering

Gick in på Ur & Penn för ett batteribyte på en gammal klocka. Framför kassan en korg med reavaror och till sådana dras förstås ofelbart mina blickar. Där ser jag då ett fynd som blir mitt för tio kronor: en fusktatuering! En falsk guldklocka och ett lika falskt guldarmband att gnugga över på armen (eller var man nu eventuellt skulle kunna tänkas placera den).

Ni känner till min inställning till tatueringar, eller hur? Jag avskyr dem, i princip utan undantag. Sörjer när jag se alla människor som kladdats ner med mörkblåa och svarta krumelurer över kroppen ända upp på halsen och ut på händerna, ofta krumelurer helt utan finess eller konstnärliga kvaliteter.

Nu kände jag plötsligt att jag stod öga mot öga med en tatuering i min smak, ja en riktigt trevlig. Eftersom det bara var att sätta saxen i och dela de två "guldsmyckena". Voilà! Två nya bokmärken, av gyllene sort!

Veckans bokmärke har sin upprinnelse hos Boklysten och vi är ett gäng som troget lördag efter lördag visat hur vi hittar tillbaka till rätt ställe i avbruten läsning. Fler bokmärken kan finnas hos Hannele, Emma, Gerd, Älskar att läsa och BP. Kanske hos fler?

Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. Är inte heller förtjust i tatueringar och många är väldigt dåligt gjorda precis som du säger. Sedan finns det så klart de som faktiskt pryder sin plats och betyder något speciellt för bäraren.

  Bättre med hennatatueringar eller en gnuggis. Och den där behöver ju inte ens gnuggas för att vara användbar! Snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä nån "pågnuggning" blir det nog inte ... Jag tillåter mig att tro att många kommer att ångra sina tatueringar å det grövsta så småningom.

   Radera
 2. en äkta Rolex, fusketatueringar har barnbarnen mest ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. fast du kunde ha vänt på klockan... barnbarnen har svår att se tiden när klockan upp och ner... och romerska siffror, dit har vi inte kommit än

   Radera
  2. Haha och hoppsan. såg inte att den blev uppochned ... men Hannele, den går faktiskt inte i alla fall ...

   Radera
 3. Har aldrig någonsin gillat tatueringar. Tyvärr har det ökat. En del är små och snyggt gjorda men andra kan vara gräsliga, usch.
  Ditt bokmärke var dock gulligt!
  http://gerd-geddfish.blogspot.com/2019/11/mina-bokmarken-v-46.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avskyr nästan alla tatueringar. Innerligt.

   Radera
 4. Nej inte tycker jag om tatueringar direkt. Det kan väl inte vara nyttigt heller. Men nu är det så vanligt att jag inte längre lyfter på ögonbrynen. Bra alternativt användningsområde du har hittat för fusktatueringarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tatuerad ögonbryn kan faktiskt vara snyggt, det har jag sett exempel på! Väldigt bra för dem som har den där sjukan när all kroppsbehåring är borta.

   Radera
 5. Bra "tatuering", helt klart bra som bokmärke :)
  Jag har ju en riktig tatuering på vänster överarm, lätt att dölja om man vill. Men vissa är ju jättetatuerade ända upp i ansiktet och det ser bedrövligt ut tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg en gång en tv-intervju med en kille som var tatuerad i hela ansiktet. Han var arbetslös och förstod inte varför det var så svårt att få ett jobb ...

   Radera
 6. Hahaha! En sådan "tatuering" har jag då aldrig sett. Den måste vara unik, och för bara tio kronor blev den din.
  Delar helt och hållet din åsikt om "riktiga" tatueringar. De flesta är otroligt fula och ibland ser de ut som om personen inte tvättat sig på ett år eller så. Ja, inte lär tatueringarna bli snyggare med åldern heller, men det verkar ingen tänka på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja t o m prismässigt slår den här de andra! Och anbringas smärtfritt såvitt jag begriper. Eller, som jag brukar säga till folk som har mönster både här och där, "hoppas att det inte bara var dyrt utan att det gjorde ont också." Så elak är jag.

   Radera