torsdag, november 14, 2019

Om böcker och på bio

Torsdag eftermiddag. Då dyker den upp, helgfrågan från Mia i bokhörnan. Denna gång:
Brukar ni läsa eller titta på tidningar eller program om böcker? Vilka? 
Kollar på Babel (SVT) ibland, men långt ifrån alltid. Bokrecensioner i dagstidningarna skummar jag om än inte regelbundet. Glömmer bort att tidningen "Vi läser" finns.

Dessutom som vanligt en bonusfråga: Har du något bra filmtips?
Antar att Mia tänker något som finns på den aktuella biorepertoaren. Har förstås inte sett mer än ett fåtal, men gillade "Hasse & Tage  En kärlekshistoria". Såg även "Marianne och Leonard  Words of Love", om Leonard Cohen och hans norska kvinna, också en dokumentär kärlekshistoria men av helt annat slag, ganska sorglig faktiskt. Sorgligt dessutom att inse, att Cohen tydligen aldrig skrev när han var opåverkad av droger. Och ingen av hans böcker har jag läst!

Dock finns det en hel radda filmer just nu som lockar mig, bland dem: "Flykten från DDR", "The Best of Enemies" och, förstås, "Downton Abbey". Har dessutom en bunt osett på dvd, och sedan allt man kan titta på via diverse play-tjänster ... Oj. Det kan bli riktigt körigt. Men film är väl ändå, som det hette i reklamen en gång i tiden, bäst på bio?

Copyright Klimakteriehäxan

PS Upptäckte just att en kanonfilm sänds på SVT2 nu ikväll: den isländska "Bland män och får". Ligger också på SVT Play här! Kan ses i två veckor framöver.

21 kommentarer:

 1. Jag brukar läsa bokrecensionerna i vår lokaltidning men de mesta tipsen får jag från mina bokbloggarvänner. Bio var det längesen jag gick på, ser gamla filmer ibland på TV-play.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja av nån anledning är det "svårt" att komma iväg på bio, trots att man bor i storstan. Många bra filmer kommer förvisso i tv och man klarar av att vänta lite, eller hur?

   Radera
 2. filmerna i svtPlay räcker långt, finns många bra. Göteborgs-Posten har väldigt bra och intressanta film- och bokrecensioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant, men det är ändå något visst med att gå på bio, med stor "skärm". Tror säkert att GP har bra kulturbevakning.

   Radera
 3. Svaret på fråga 1 är nej, men jag lyssnar ibland på Kulturnyheterna, där böcker tas upp - alltför sällan dock.
  Är ingen bio-människa heller och ser sällan på filmer. Men jag följer spännande serier på tv - mest engelska sådana.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles nyss hade Kulturnyheterna en bokrecension. Den var banne mig så gott som obegriplig, även om recensenten var imponerad! TV-serier har sin charm, men det är skönt när en story är avslutad efter 90 minuter ...

   Radera
 4. Jag tänker nog sådana jag kan se hemma eftersom jag ännu inte orkar ta mig till en biograf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK då får du vänta ett tag på de två jag nämner först. Men de kommer alldeles säkert!

   Radera
 5. De två filmerna du nämner är jag nyfiken på. Senast sedda film hos oss var den animerade Familjen Adams, som vi såg ihop med barnbarnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med barn väljer man förvisso andra filmer. Men det finns många för alla åldrar.

   Radera
 6. Jag tror att film är bäst på bio, det blir vara så sällan som jag ser någon film alls..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ta sig i kragen och gå iväg! Men i brist på biobesök blir det film på tv.

   Radera
 7. hur gick drogerna ihop med Cohens buddhism? vill gärna se filmen om honom och Marianne. just nu prenumererar jag på Vi läser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Drogperioden inföll tidigare, sex år hos buddisterna ändrade nog hans vanor högst påtagligt. Filmen är sevärd.

   Radera
 8. Jag ser sällan på film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ju som tur är välja ... och välja bort ... men det finns många väldigt bra filmer för den som vill!

   Radera
 9. Vi går på bio lite då och då. Ser lite blandat som tex filmen om Monica Z, Star Wars: The last jedi, Det 2. Men jag är dålig på att se tv-program eller att läsa i tidningar om böcker.

  SvaraRadera
 10. Åh! Bland män och får vill jag ju se! Tack för tipset! Även Hasse & Tage står på tankelistan, men det dröjer nog...

  SvaraRadera
 11. Bland män och får ska jag se den någon av de närmsta dagarna, blir mest serier men försöker se någon film ibland.

  SvaraRadera
 12. Inte sett någon av de filmerna. Ser nog helst scifi om jag får välja. Film på bio går bort helt numera, får leva på bra biominnen och hoppas på bättre tider med mer normalt fungerande hörsel... hoppas måste man ju alltid.

  SvaraRadera
 13. Mitt namn är Gunilla Hägglund, form, Alingsås, Sverige. Efter 12 års äktenskap har jag och min man varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr Osagiede kan hjälpa till att få tillbaka ex snabbt . Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och berättade för mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än hur det var tidigare, allt tack vare Dr Osagiede. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr. Osagiede verkliga och kraftfulla stavskärare som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tidens problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller så flyttade din man till en annan kvinna, gråt inte mer, kontakta den här kraftfulla stavagern nu. Här är hans kontaktmeddelande på: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp på +2349014523836
  eller viber +2349014523836

  SvaraRadera