fredag, november 15, 2019

Fem fredagsfrågor om mat

Visst är det ändå lite lustigt hur lätt det ibland är att lägga sig till med en ny vana? Ta det här med Fem frågor en fredag, som kommer från Elisa Matilda. För nu är det ju dags igen, och denna gång är ämnet ett som ligger åtminstone mig varmt om hjärtat: MAT.
 1. Vad äter du vid stressade tillfällen? Om stressen betyder brådska så blir det yoghurt. Om anledningen är någon sorts prestationsångest ligger godis nära.
 2. När blev du senast besviken på en måltid? Exempelvis när jag serverades någon sorts friterad sötpotatis som föll sönder som aska i munnen. Servitrisen, tillika krogens ägare, sa inte ens "ursäkta" när jag klagade. Men så har jag inte återvänt heller.
 3. Vilken mat eller livsmedel som du av någon anledning inte längre kan få saknar du? Som viktväktare valde jag bort min älskade avokado, av kaloriskäl. Fast det händer ju att jag syndar ...
 4. Vad är något säsongsbetonat du kan äta året runt? Jordgubbar, trots att de verkligen inte smakar likadant som mitt i den svenska sommaren.
 5. Vad beställer du aldrig ute för att du äter det ofta hemma? Lax, tror jag. Kan ju varieras i det egna köket i evighet, utan större ansträngning!
Copyright Klimakteriehäxan

21 kommentarer:

 1. Jordgubbar finns med på allas listor så här långt :-)
  Ha en skön fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ska kolla runt! Men det är ju både gott och nyttigt!

   Radera
 2. Jordgubbar verkar vara ett önskemål året runt!
  Fredagshälsningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det blir i alla fall mer sällan under vintern ... Ha en fin helg!

   Radera
 3. rysk yoghurt blir det, gärna med färsk frukt, lax äter jag bara ute, färska jordgubbar har jag till min gröt istället för sylt, och det finns otroligt mycket god färsk färdigmat i affärens kyldisk, när kökströttheten slår till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är utbudet av färdigmat stort, men jag vidhåller att ibland är det smaskens med en pizza - fast det får inte bli för ofta förstås.

   Radera
  2. svärdotterns lax äter jag gärna hos sonen ❤️
   äter allt jag blir bjuden på :)

   Radera
  3. om du kommer till Göteborg så kan vi dela på en pizza... annars får det bli dog bag, du får bestämma vilken sort

   Radera
 4. Jag har helt slutat att äta pizza och i stället snöat in på Thaimat och jag ska köpa snabbmat. En Pad Thai är väldigt gott och känns nästan lite nyttigt med alla krispiga fräscha grönsaker.
  Ha en skön helg!
  /Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intämmer: thaimat är gott! Tyvärr har vi inte nåt riktigt bra takeaway-ställe i grannskapet.

   Radera
 5. jordgubbar är bäst på sommaren, naturligtvis. helst direkt ifrån plantan. lax äter vi för det mesta hemma

  SvaraRadera
 6. Hade inte en aaaning om att man inte får äta avocado som viktväktare, där ser man, man lär sig alltid nåt nytt :) Håller med om lax, vilket jag sällan köper vare sig ute eller lagar hemma, är lite less just nu på det :) Kul att läsa dina svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå det får man, men inte hur ofta som helst! Lax kan man kanske bli less på, men jag gör som tur är inte det i första taget.

   Radera
 7. Vilken tur att du syndar, jag gillar avocado men gillar inte priset så det blir inte så ofta. Fy för att inte bli uppmärksammad när man klagar på maten. Själv är jag väldigt feg, det ska mycket till innan jag verkligen säger vad jag tycker...Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lidl har bästa avokadon, till bästa priset!
   Man ska absolut säga till om man är missnöjd på krogen, så mycket som man betalar för maten. Trevlig helg till dig också!

   Radera
 8. Visst ser man fram emot "Fem en fredag"! Tjejen väljer riktigt roliga frågor som faktiskt kräver att man tänker efter både en och två gånger.
  Jordgubbar nämnde jag också. Sötpotatis tycker jag är totalt överreklamerade i alla former. Förstår att det var sista gången du satte din fot på den restaurangen.
  Att avokadon är lika med många kalorier visste jag inte. Här har jag lärt mig nåt nytt igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avokadon är märk väl också rik på nyttigheter! Men förr kunde jag äta det så gott som dagligen, fast det blir för mycket för den som räknar points med VV.

   Radera
 9. Avokado är ett måste för mig pga det höga kaliuminnehållet.

  SvaraRadera
 10. Friterad sötpotatis har jag aldrig prövat, däremot ugnsstekt och ugnsbakad hemma. Gillar iofs inte friterat öht. ;)

  SvaraRadera
 11. Jag delade också upp mitt svar för "stressmat" i olika slags stress.

  SvaraRadera