lördag, november 02, 2019

Ett bokmärke till

Härligt gula blommor i en lång rad!
Visst är det väl ett bokmärke? Eller var det tänkt som något annat?

De där fina blomstren ingick, visade det sig, i det årliga utskicket som kommer punktligt inför varje jul från Mun- och fotmålarna. Julkort och julklappsadresser ingår, och så då två långsmala saker som jag alltså tolkar som potentiella bokmärken, men de kan säkert användas som kort också. Egentligen vill jag ju inte ha några nya julkort, eftersom man skickar så få numera, men de här bara kommer!

Hur som helst fylls jag alltid av beundran inför de där alstren. Vilken skicklighet de här konstnärerna har utvecklat, trots sina fysiska hinder! Just de här blommorna har målats av Hwan Heo, en 50-årig indier som föddes med en allvarlig cp-skada. Han skapar sina bilder med penseln i munnen. Och resultatet? Ja, det slår väldigt mycket som andra, som försöker sig på att vara konstnärer, gör.

Veckans bokmärke för en tynande tillvaro, eftersom man rimligen inte kan ha precis hur många som helst i omlopp. Vi som varit flitiga och lördag efter lördag visat upp vad vi lägger mellan boksidorna för att hitta tillbaks till rätt ställe efter avbrott i läsningen har helt enkelt fått tomt i lagret. Men hoppsan, det kan ju komma nytillskott, som nu! Det var Boklysten som startade alltihop, och i dag har hon som jag ramlat över ännu ett!

Dessutom vet jag att Emma har hittat ett nytt bokmärke på den utomordentligt välsorterade spanska supermercadon Mercadona. Hannele har också nytt att visa upp, liksom Älskar att läsaGerd och BP letar kanske frenetiskt i sina gömmor efter fler? Du också? Berätta i så fall!

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. somrigt,
  en bra värmländsk berättelse:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/10/eldungen-en-herrgardsroman-av-torbjorn.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åt solroshållet, fast inte riktigt.

   Radera
 2. Visst, jag visar också ett bokmärke från de där skickliga mun- och fotmålarna!
  https://gerd-geddfish.blogspot.com/2019/11/mina-bokmarken-v44.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det imponerande vad de kan åstadkomma!

   Radera
 3. före detta kommunalråd David Lega, har inga armar eller ben, slog 14 världsrekord i simning, signerar sin egen bok;
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2012/08/bocker-ar-det-basta.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är så häftig! Jag har intervjuat honom i tv. Höll på att tappa tråden totalt när han skulle dricka vatten ... och hanterade sitt glas så elegant, utan händer! Verkligen en inspirerande person.

   Radera
 4. Det har nästan blivit som en liten sport att hitta bokmärken nu när de etablerade har visats upp! Så precis som skyltsöndag så fladdrar det ibland iväg ut på alternativa vägar. Vilket kan vara lite kul. (Jag varnar redan nu för att min Skyltsöndag i morgon är ett rejält ivägfladdrande ...)

  Jag tycker att ditt bokmärke är väldigt vackert i de soliga färgerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt, ja, man blir fokuserad ... en period var jag helt inne på Veckans fönster ... Vi får fladdra, tycker jag!

   Radera
 5. Där ser du! Nu har du också fattat tycke för Mun- och fotmålarna som jag också visat upp och som jag så gärna "sponsrar". Det här bokmärket har jag inget minne av att jag sett bland mina. Det är jättefint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gillat dom länge, för all del. Just det här "kortet" ingick i årets utskick, du har väl bara inte tittat så noga!

   Radera
 6. Ett väldigt vackert bokmärke av en skicklig konstnär!

  SvaraRadera