onsdag, november 06, 2019

Runt i Kungsan


Så här i mitten av november går det inte att bortförklara: den är här nu, vintersäsongen. Alltså ligger isbanan i Kungsträdgården klar. Runt isen finns träbänkar, men åskådarplatserna är tomma.

Åkarna som gör cirklar på den blanka ytan är inte många de heller. En man i klart vuxen ålder fångar min uppmärksamhet. Han är ingen van skrinnare. Men målmedvetet snurrar han runt i varv efter varv, fast det går absolut inte att kalla det piruett. Möjligen ger han sig inte förrän han klarat sin första ...

En liten bit därifrån är juldekorationerna också på plats, bredvid den runda trappan som leder till isen. Rund är också den stora krukan som får bära ett av de mindre juleträden.

På Norrmalmstorg viras julgranen in i ljusgirland. Med hjälp av lyftkran når man upp till toppen för att ljusen ska finnas runt hela trädet.

Ni har fattat galoppen eller hur? RUNT är temaordet denna vecka för Gems Weekly Photo Challenge. Och jag knallade runt i trakten av Kungsan.


Copyright Klimakteriehäxan

22 kommentarer:

 1. Tack för den fina visningen från det vintriga och juliga Stockholm. Väcker nostalgi :-)
  Men om jag var i Stockholm skulle jag inte pröva mig på skridskoåkning i Kungsan,
  bara titta på isf :-) Den tiden är förbi om man säger så :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För min del har jag aldrig gillat att åka skridskor. Blev naturligtvis heller aldrig duktig på det.

   Radera
  2. Marie - jag kommer inte in hos dig, hade förstås tänkt kika på ditt inlägg.

   Radera
 2. Så trevligt att se lite vardagsbilder från Stockholm. Han ser väldigt koncentrerad ut, den där skridskoåkaren, det ser rätt trevligt ut men jag vet hur ont i fötterna jag brukar få när skridskorna är på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojojoj så ont i fötterna det gjorde!

   Radera
 3. blir sugen... fast påminns om min senaste skridskotur med barnbarn - en läskig och nyttig erfarenhet när jag var ouppmärksam en kort sekund och bröt axeln... gav mig ny förståelse.... Svårast för maken under rehap var fläta mitt hår ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir garanterat osugen. Har aldrig gillat is.

   Radera
  2. mina inlines väntar på bättre väder

   Radera
 4. Runt runt på vinglande ben, påminner om mig själv när jag skulle följa mina barnbarn när de åkte skridskor ... Fin och smårolig tolkning :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När mina barn åkte skridskor stod jag på stadiga skosulor bredvid!

   Radera
 5. Så elegant du fixade temat denna vecka! Kul att få en visning av Kungsan i vintertid. inte riktigt den vinter vi har i Norrbotten.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det blir nog lite skillnad, på gott och ont!

   Radera
 6. Trevligt med en promenad runt Kungsträdgården. Jag förknippar Kungsan med blommande körsbärsträd men den tål att visas även vintertid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du frågar mig så föredrar jag nog det rosa molnet som körsbärsträden åstadkommer! Men kul att de som vill kan åka skridskor mitt i city.

   Radera
 7. Det var en fin rundtur du visade på ett Stockholm som närmar sig jul och vinter. Eller har de redan kommit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ingen snö exempelvis. Men även här på Södermalm har vi haft nattfrost. Och snart är all julbelysning på gator och torg på plats!

   Radera
  2. Här är redan julbelysningen på plats över gatorna men jag vet inte om de har tänkt den än, inte varit ute när det varit mörkt.

   Radera
 8. Oj, är det redan så mycket jul! Tapper skridskoåkare.

  SvaraRadera
 9. Så roligt det är att skrinna runt runt i Kungsan. Det känns som hundra år sen...Säg inte att julgranarna redan ståtar på plats! Halleluja, första veckan i november, hinner man tröttna eller??? Tack för fina runda foton

  SvaraRadera
 10. Fine bilder frå ein populær vinteraktivitet,

  SvaraRadera
 11. Jo runt om pyntas det för fullt och jag tycker att de är påtok för tidigt. Att åka skridskor är inte min grej.....ont i fötterna är vad man får. Ha en bra eftermiddag=)

  SvaraRadera
 12. Trevligt att få lite hemkänsla från Kungsan och Stockholm och roligt att följa med på din runda runt här i trakten- Brukar varje år ta en skridskotur här i Kungsan och gör det nog i december med barnbarnen.

  SvaraRadera