söndag, november 03, 2019

En brandgul skyltsöndag

Så var det dags igen för det där som kallas Halloween och går i pumpans tecken och den färg som förr i världen hette brandgul. Men det säger ju verkligen ingen längre, nu är det orange som gäller! Halloween har firats lite hipp som happ under den gångna veckan, även om den 31 oktober är "originaldatum".

På frukt- och grönsaksavdelningen är de stora och tunga pumporna betydligt fler än vanligt. En och annan tänker nog servera pumpasoppa och/eller pumpapaj endera dagen. Inte jag, dock. Fast trettio kronor kilot låter ju hanterligt, såg för en tia mindre på annat ställe.

En skylt vid blomavdelningen faller mig mer i smaken: Bus eller blommor? är frågan och jag behöver inte tveka ens en millisekund om mitt svar. Naturligtvis väljer jag blomster!

Dagen sätter sin prägel också på stadsbilden: modebutiken kör höstgul trend, och döm om min häpnad när lyxbilen (en McLaren P1) inte bara är lackad i klar orange kulör utan också försetts med svart spindelväv över motorhuven, dagen till ära ...

Fast när den här grymma fartmaskinen väl är i gång lär väl både eventuella spindlar och väv blåsa bort i ett nafs. Bankkontot riskerar förmodligen också att tömmas i samma snabba takt.

Skylt(ning)ar som med sitt innehåll blir mitt bidrag till veckans Skyltsöndag, helt enkelt. Fast orange blir aldrig min älsklingsfärg, även om jag gillar både apelsiner och det där sportåket!
Klicka på länken så hittar du lätt till andra söndagsskyltare!

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Jag gillar orange! Fast det är klart, det beror alldeles på vad det är ... Kläderna i skyltfönstret skulle jag inte säga nej till, inte heller bilen. Men man skulle nog inte ha råd att ha den, än mindre köra runt med den.

  Kom på att jag har inte alls sett mycket pumpor i affärerna när. Konstigt. Bara matpumpor, kommer inte på ved den heter nu men den finns längst upp där till vänster på översta bilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Butternut??? Åt soppa gjord på sån i går, den var god men jag ids nog inte försöka själv ... Tror det är såna jag fotat, i hörnet som du påpekar.

   Radera
 2. Vilket toppen inlägg som är såklart helt i min smak, då jag älskar orange. Och det hela året, inte bara i samband med Halloween.
  Pumpasoppa gillar jag liksom pumpapaj, som jag ätit i USA, men skulle aldrig laga själv.
  Åsså har vi två dubblerat idag, för jag har också med skylten från blomsteraffären. Den riktade sig helt klart till vuxna, inte till barn;-)
  Vilken suverän skyltsöndag du lagt upp! Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Vi ser fram emot nya skyltsöndagar eller hur?

   Radera
 3. Halloweenskyltning max. Visst är det trevligt med alla pumpor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan verkligen inte undgå pumpafloden!!!

   Radera
 4. Vilka glada skyltar! Orange som färg tycker jag om och den piggar upp. Men ogillar firandet av Halloween i Sverige.
  Pumpor i sig är ju tämligen oskyldiga och jag gör då och då pumpasoppa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det kan pigga upp, bara inte nära mitt ansikte ... Åt pumpasoppa i går, den var riktigt god.

   Radera
 5. Orange eller brandgul är min favoritfärg. Nu har jag upptäckt att den inte är så lätt att kombinera i klädväg. Har köpt två par brandgula byxor, men vad ska man ha till? Svart? ja det är klart men inte alltid väl? Pumporna i Fredriksberg var loppu/slut, inte en pumpa kvar i fredags! Så kan det gå....Tack för brandgula bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I min garderob finns inget orange, och tur är väl det - passar mig inte alls! Men i omvärlden kan jag gilla färgen. Att pumporna tog slut låter helt sensationellt, jag tycker det ligger berg av dem!

   Radera