torsdag, november 07, 2019

När humöret inte är på topp ...

Vissa dagar är man inte riktigt på topp.
Ibland vet man varför, ibland har man inte en aning om orsaken.
Just idag, mitt i gråa november, skulle det kunna kallas för att man har en Tråktorsdag. Fast den bloggstafetten verkar ha upphört.

Men det är klart: har man tappat ett öra kan det lätt uppfattas som en rejäl motgång. Lägg till att resten av kroppen inte heller riktigt svarar upp mot de gängse kraven på en kvinnas idealfysik och ja, då kan topphumöret låta vänta på sig ...

En del åskådare kan kanske trösta sig med att "så där illa är det i alla fall inte ställt med mig"! Det gäller förstås att ta vara på alla glädjeämnen!
Andrea Grath, som går på Konstfack, skulpterade den (synbarligen) olyckliga figuren. Konstnärinnan finns representerad på Galleri Helle Knudsen i Enskede.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Tråktorsdag finns kvar. Det är tyvärr bara jag som hänger på KajsaLisas tema - om jag kommer ihåg det vill säga. Idag gjorde jag det. Så det är bara vara med när du känner för det: https://kajsalisasblogg.wordpress.com/

  Den där kvinnan gör mig faktiskt deppig måste jag säga. Det är inte kroppen som stör mig utan örat och färgen.

  Sedan blev jag aningen positivt överraskad att Helle Knudsen fortfarande har ett galleri. När jag ansvarade för mitt företagets konstklubb tog vi in många av hennes konstnärers alster. Men på den tiden låg galleriet vid Södermalstorg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan villigt erkänna att jag verkligen inte vill ha den där lilla skulpturen, det är ingen feelgood-bild precis! Helle K har ett fint litet galleri, jag slinker in där ibland, också ofta i konstföreningsärenden.

   Radera
 2. wow, en rosa staty av mig, min mun också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nää Hannele, det är faktiskt INTE likt dig!

   Radera