torsdag, januari 30, 2020

Ett boklöst hem? Nej!

Du är hemma hos någon du tycker om och respekterar. Vilken bok skulle du vilja se på nattduksbordet? Hur skulle du reagera om personen inte hade några synliga böcker alls i sin bostad?
Det är Mia i bokhörnan som undrar. Denna gång har hon fått hjälp från Just nu, just här med helgfrågan.

För min del vet jag vad jag inte vill se på vederbörandes nattduksbord: porr. Annars är jag öppen för det mesta, fakta, roman, biografi, ja till och med sci-fi, en reseguide eller varför inte en kokbok. Om hemmet är boklöst skulle jag känna mig vilsen och förmodligen rätt snart komma fram till att här bor ingen som jag har särskilt mycket gemensamt med. En mycket kortvarig relation med andra ord.

Bonusfrågan då? Jo: Den 1/2 är det löpningens dag så jag undrar om ni utövar någon idrott eller motionerar?
Eftersom det är torsdag ska jag strax ge mig iväg till det första av veckans två träningspass med Hammarbys pingisseniorer. Löpning blir det dåligt med, fast en och annan promenad brukar jag lyckas klämma in. I allra bästa fall en sväng in i gymmet också. Där finns förvisso ett löpband ...

Copyright Klimakteriehäxan

20 kommentarer:

 1. bibel skulle kännas knasigt, sonen tycker jag ska börja springa igen, är lite sugen.

  SvaraRadera
 2. Pingis, minsann!? Vad roligt det är att få sådana små inblickar i andras liv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt kul. Men jag är äldst i gruppen ... och förmodligen sämst ...

   Radera
 3. Vad gäller första frågan så håller jag helt med dig. Våra annars så gulliga grannar har just ett hem med många bokhyllor som är belamrade med prydnadssaker, men inte med böcker. Ett hem utan bok är inget hem enligt mig.
  Vad gäller motion så har jag motionerat färdigt. Å jag kan till och med skylla på mitt ryggelände;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä tänk alla vitrinskåp man mött ... helt befriade från böcker ... Om motion: du verkar ju ändå vara ute och promenera ofta!

   Radera
 4. Rundpingis är riktigt roligt. Men jag var inte direkt duktig... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just den varianten var det oerhört länge sen jag spelade. I skolan, tror jag!

   Radera
 5. Promenader är underskattade som motion.

  SvaraRadera
 6. Det är jättekul att se vad folk har i bokhyllan!

  Men nu är det väl så att man ska inte döma en bok efter omslaget och därmed kanske inte heller människan efter (den avsaknade) bokhyllan. Jag har mängder med böcker. Men de är magasinerade eller prydligt ordnade i biblioteket på datorn. Här i huset har vi bara ett fåtal, mest språkböcker och om trädgård samt sonens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen MÅSTE naturligtvis ha böcker ... men att du magasinerat dina visar ju att du inte vill skiljas från dem, och det talar sitt tydliga språk tycker jag. Sen kan man självklart inte döma en person enbart på avsaknaden av bokhylla.

   Radera
 7. Pingis var jag superduktig på i skolan men nu var det ett tag sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade hållit uppe i över 40 år när jag började om. Kan rekommenderas!

   Radera
 8. Pingis har jag testat men det var länge sen. Blir mest promenader och lite styrka numera.

  SvaraRadera
 9. Pingis tyckte jag var kul i skolan, speciellt rundpingis.

  SvaraRadera
 10. Pingis, det låter ju kul!

  SvaraRadera
 11. Jag är van att komma hem till släktingar och vänner som inte läser på samma sätt som jag och alla andra som är med i den här bokutmaningen. Men jag tycker fortfarande att det saknas något i sådana hem. Och på samma sätt som jag brukar titta på titlar i bokhyllor hos dem som har sådana, tittar jag på vad de har som har bokhyllor/vitrinskåp, men inga böcker. Alla blir vi glada av olika saker, uppenbarligen. Jag blir glad av att vara omgiven av böcker, andra verkar bli glada av att se på vinglas och porslinsfigurer. Det jag tycker är litet sorgligt, är när människor säger att de inte har något att göra, och jag tipsar om böcker, och de slår ifrån sig direkt. De vill verkligen inte läsa böcker. Jag har svårt att förstå att man inte vill läsa, men alla är väl inte av den nyfikna sorten som vill lära sig mer hela tiden. Kanske skönt att vara så.

  SvaraRadera
 12. Ha ha! "ja till och med sci-fi"... ett litet positivt erkännande i varje fall! :D finns mycket bra och högkvalitativ nyskriven science fiction numera, som är väldigt samhällsorienterande och intressant. :)

  SvaraRadera
 13. Pingis låter verkligen kul.

  SvaraRadera