söndag, januari 26, 2020

Vill du skylta med din bibliofili?

Om ett ord slutar på -fili betecknar det ofta ett tillstånd som försätter en människa i prekära situationer.

Bibliofili (av grekiska biblion "(liten) bok" och philos "vän") är en benämning för en människas kärlek till eller vurm för böcker. En bibliofil är en bokvän, bokälskare, boksamlare. Den prekära situation personen försätts i är alltså överfulla bokhyllor, rader av romaner som inte hunnit läsas, klassiker som inte öppnats på decennier, men som ändå står där ... o s v i all oändlighet.

För den som vill skylta med denna "åkomma" passar väl den här t-tröjan perfekt? "Det finns ingenting som heter 'för många böcker'". Budskapet kan överbringas mot bakgrund i många olika färger, tröjan kostar ungefär 250 spänn plus frakt och finns här. Om jag köpt? Nej. Ska inte köpa den heller, trots att jag i princip gillar den. Har inte bara onödigt många böcker, onödigt många t-tröjor också.

Men man kan skylta med annat förstås. Personligen sympatiserar jag med den som vill ha högre lärarlöner, fast hur kom det sig att stridsropsskylten hamnade på soptunnan?

Lite förvånad blir jag också över att "Dressman-tricket" letat sig ända in i fina saluhallen. 
Är nog inte heller helt överens med nödvändigheten av att ha hund, i enlighet med min sista skylt denna Skyltsöndag. Fast säkert vore det trevligt, i alla fall ibland.


Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. och jag är biblioman, en sån som har överdrivet intresse för att samla och äga böcker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog att du platsar som -fil också!

   Radera
 2. Skrattade gott åt Hanneles kommentar och ditt svar. Hon skriver ju på sin blogg att hon är anglofil och biblioman - hahaha:-)
  Tycker t-shirten är fräck, fast "blaffan" är aningen för stor. Men jag skulle tänka mig motivet på mobilskalet och väskan som företaget visade på sin sajt.
  Att sätta dekalen om höjda lärarlöner på soptunnan var riktigt fyndigt tycker jag, för dagens löner är ju kass.
  Dressman-reklamen står i Söderhallerna, eller hur!? Tror det var Ditte som visade den också. Gissar att Dressman tackar för extrareklamen;-)
  Sista skylten - nja! Med tanke på att man är ganska låst med ett husdjur och dessutom måste dammsuga stup i ett, så föredrar jag mitt "home" utan hund;-)
  En toppen skyltmix! Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra förklaring till placeringen på soptunnan, så långt tänkte aldrig jag! Det där företaget har ju massor med bokrelaterade prylar. Oc Söderhallarna, ja. Hund, nej. Fast jag gillar hundar.

   Radera
 3. Haha, härliga skyltar...undrar om jag inte ska beställa en sån där t-shirt??? Jag har ju bara en...hmmm....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fanns fler bokrelaterade mönster också! Rätt snygga tycker jag!

   Radera
  2. Vid närmare eftertanke tror jag nog att du åtminstone har två ....

   Radera
 4. Åsså ajabaja! Inte skriva att den tredje är gratis! Kostnadsfritt, på köpet ... Gratis gäller bara om ingen motprestation krävs.

  Gillade tröjan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är förstås helt oskyldig till skylten! Men du har självklart rätt. Tröjan är fin men jag skulle aldrig använda den.

   Radera
 5. Tröjan gillas, även om jag numera helst lånar böcker från biblioteket. Högre lärarlöner lågt nere på soptunnan? Fast man ser efterlysningen . Så säkert är det bra ställe. Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klokt att låna! Önskar verkligen lärarna bra löner.

   Radera
 6. Böcker är en del av livet tycker jag och även om jag gillar både t-shirten och budskapet så blir det ingen.Mest för att jag sällan använder dem. Så de jag har varar länge.
  "Dressman" skylten såg jag i Söderhallarna och hade den med för någon vecka sedan.
  Tänkte som det BP skrev ang. lärarskylten på soptunnan. Och att efterlysa dem är en bra start.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inte sett Dressman. Lätt att missa, det står ju så himla många skyltare i BP:s lista!
   Förmodligen har den som tömmer tunnan mer betalt än läraren ...

   Radera