torsdag, januari 16, 2020

Samvetsfrågor för en bloggare

BP som har bloggen Konst eller konstigt vill lära känna sina medbloggare bättre (antar jag). Därför ställer hon fem frågor som jag lydigt besvarar!

1. Hur lång tid tar det för er (på ett ungefär) att skriva ett inlägg med research, länkar text, stavningskontroll samt bilder?
Väldigt olika. En liten kort blänkare (exempelvis Dagens ord eller CITAT) kan gå på fem minuter, andra lite längre saker kan få ligga och mogna, ibland flera dagar. Ibland måste man läsa en massa länkar och då rinner minuterna iväg. Försöker undvika alla korrfel. Har jag många bilder går tiden väldigt fort, eftersom i princip varje foto ska redigeras. 

2. Hur många bloggar läser ni regelbundet?

Har vissa stadiga som jag kollar i princip dagligen och ofta (men inte alltid) kommenterar hos. Känner ju igen (och "känner") deltagarna i diverse utmaningar. Antalet? Förmodligen fler än tjugo. 

3. Hur lång tid tar det att läsa och kommentera era favoritbloggar?

Längre än som är riktigt nyttigt. Inte sällan går en förmiddagstimme åt, i första varvet. Ofta ny sväng på kvällenOch så försöker jag besvara alla kommentarer jag själv får och dessutom göra svarsbesök. 

4. När bloggar ni?

Hamnar vid laptoppen efter frukost och öppnar Klimakteriehäxan, men sen kan det bli nya tag under dagen och väldigt ofta sent på kvällen, när det egentligen är läggdags. Men är man en nattuggla så ... 

5. Har ni blogginlägg ”på lager”?

Ja, men oftast bara väldigt få. Kan hända att jag exempelvis förbereder en Skyltsöndag. Kan hända att jag har idé om ett ämne men inte kommer till skott, blir klar. Och ibland skriver jag ett inlägg väldigt sent, men publicerar det inte förrän följande dag. Som detta!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. "Och så försöker jag besvara alla kommentarer jag själv får och dessutom göra svarsbesök." Det där tar längre tid än man tror, faktiskt! Kolla om man har fått någon respons eller inte. Där är WordPress-plattformen bra för har man ett konto där och kommenterar med det kontot så får man en pling i hörnet när någon kommenterat tillbaka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst man kan få "varningar" men jag tycker jag har rätt bra koll ändå. Alltid lika kul med en kommentar!

      Radera
  2. Jag har alltid tidigare besvarat alla kommentarer och DET är något som tar tid. Men sedan ett tag fick jag ta bort den funktionen eftersom bloggen strulade så för många och då blev allt bättre. Så jag svarskommenterar i kommentatorns blogg ifall.

    Men bloggeriet är kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och det är ju bara så länge det är kul som vi håller på eller hur?!

      Radera
  3. stavningskontroll...?!
    att vara artig och svara tar sin tid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte stavningskontroll på. Artighet är trevligt.

      Radera