fredag, januari 31, 2020

Lite om skräp och sånt

ElisaMatilda radar upp fem fredagsfrågor, förstås. Denna gång kan det bli svar som måste hämtas i ett eller annat lite dåligt samvete ... eftersom det handlar om vår syn på och hantering av skräp ...
 1. Vad är något du av misstag kastat bort? Mina gamla pingisracketar. Hade inte en aning om att de hade samlarvärde på (troligen) flera tusen spänn styck.
 2. Hur ser din mejlkorg ut? Den städas dagligen. Har tack och lov kommit på att det finns en blockeringsfunktion (tack till Dottern!), vilket dramatiskt har minskat antalet erbjudanden om viagra, bitcoin-fynd och miljardarv från rika men okända släktingar i Afrika.
 3. Vad behåller du gärna som andra ser som skräp? Vackra burkar. Det händer att jag köper något jag inte alls behöver bara för att jag vill ha burken. Och påsar. Har en samling i bilen, att ta till vid spontanshopping.
 4. Hur noggrann är du med källsortering? Faktiskt riktigt noga. Och skäller på andra som slarvar ...
 5. Hur skräpigt är det i din omgivning? Inte mycket. Försöker hålla efter, plockar undan, låter inte saker ligga kvar på golvet om de nu råkat hamna där, bär ut tidningar och går regelbundet till soprum och återvinning. Duktig flicka, helt enkelt!
Exempel på en syn jag avskyr att se.
Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Smart med påsar i bilen, så långt har inte tänkt! Tack för tipset :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt praktiskt, men Maken tycker att de ligger och skräpar ...

   Radera
 2. typ gamla pingisracketar och annat lämnar jag på loppis, hotmejl sorterar bort skräp automatiskt, toppen. Ikea-kasse har jag också i bilen till oplanerade matköp... om jag inte tar bussen och dramaten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lämnar mycket på loppis, men de där racketarna la jag oturligt nog i grovsoporna. Bedömde dem som oanvändbara ... Hotmail sorterar förvisso, men inte alltid rätt.

   Radera
 3. påsar i bilen är jättebra. maken sorterar och påstår att jag alltid lägger fel. har även en fanatisk syster. vackra burkar kan väl ingen motstå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suck, man måste vara lite noga ... Jo, det finns såna som faktiskt kan motstå burkar, hur snygga de än må vara! Men inte du och jag, verkar det??? :-D

   Radera
 4. Bilden är en höjdare. Där skrattade jag gott.
  Här är vi ganska lika förutom pingisracketarna då. Det var verkligen synd att du kastade dom, om inte annat kunde du kanske har fortfarande använt dyrgriparna idag;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gråter snarare ... och det har jag nästan gjort över racketarna också. Tror inte jag hade kunnat använda dem, även om jag klistrat nya gummiplattor etc. Men jag kunde ju ha hittat på nåt kul för pengarna!

   Radera
 5. Jodå, har samlas det också på gamla burkar - om dom är vackra!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Burkslav brukar jag kalla det för ... Här finns en rad bevis för att jag är en sån!:
   https://klimakteriehaxan.blogspot.com/search?q=burkslav

   Radera