fredag, januari 24, 2020

Lagom privat

"Fem en fredag" dyker troget upp hos Elisa Matilda. Idag är det faktiskt frågor som inte är så enkla att besvara, om revirtänkande. Kolla här:
 1. Vilka skulle du säga är dina expertområden? Jag är en sån där som kan lite om mycket, men riktigt mycket om i princip ingenting. Fast jag är duktig på ord, språk, grammatik. Ett intresse som grundlades i skolan.
 2. När inkräktar folk på ditt territorium? När de försöker säga åt mig vad jag bör göra. Jag är stor nog att bestämma själv!
 3. Vad från ditt yrkesliv kan appliceras på livet i allmänhet? Att man måste vara noga med vem man väljer att tro på och ständigt kolla vem/vad som är källan.
 4. Hur stor eller liten är din privata bubbla runt dig? Det varierar nog rätt mycket. Kan njuta stort av tystnad ibland. "Lagom privat", finns det?
 5. När behöver du vara ensam? Inte så ofta. Gillar att vara tillsammans med människor jag tycker om. Således är det (i pensionärslivet jag numera lever) inte jobbet jag saknar, men arbetskamraterna.
Copyright Klimakteriehäxan

20 kommentarer:

 1. Lagom är bäst! Och att kunna lite om mycket låter bra, allmänbildning är viktigt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt är allmänbildning lite underskattad numera ...

   Radera
 2. oj, sist i simhallen sa badvakterna ett och annat, hur jag ska vara och bör göra... "Vet du om att du har ansvar för barnen?!"

  SvaraRadera
 3. Nr 2 och nr 3, där har du bra svar som jag inte tänkte på! Japp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får låna dem av mig om du vill! :-D

   Radera
 4. På en skala ett till fem, där tre är medel:
  Jag brukar tänka att jag är en fyra i mycket, i det jag gillar. Jag är inte femma i något och avundas dem som är det, som har en djup kunskap och passion för det. Det jag inte kan är/är ointresserad av ligger jag definitivt under en trea.

  Fyran är svår. Jag är social och kan vara rätt pratig men samtidigt har jag nog en ganska hård privat bubbla där jag inte släpper in någon. Mamma är likadan, tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fina är ju ändå att man får vara som man är, stor eller liten bubbla, femma, fyra eller under tre!

   Radera
 5. Jag tycker att det är riktigt bra frågor den här veckan. Fick man tänka till lite. Smart det där "jag är stor nog att bestämma själv." Oavsett ålder finns det alltid människor som kommer vilja bestämma och ha de bästa svaren på hur man "ska" leva sitt liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska inte försöka skriva på gamla näsor, så att säga ... :-D

   Radera
 6. Lagom är ett alldeles fantastiskt ord, jag tycker om när mycket är lagom...eller när lagom är lagom kanske ;)

  SvaraRadera
 7. I ettan och trean "pratar" journalisten i dig. Det är alltid roligt och givande att läsa dina välskrivna inlägg som då aldrig innehåller ens ett litet stavfel. Där är jag aningen avis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det värmer! Jo jag försöker verkligen. Kul om det märks och dessutom uppskattas.

   Radera
 8. Nå kan jeg ikke skryte av at du ikke har stavefeil, for jeg aner jo ikke hvordan det skal se ut på svensk! Men jeg setter generelt pris på blogger som er velformulerte og uten for mye slurv når det gjelder språket mitt. Må være en yrkesskade det der.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske en yrkesskada också för mig - men en jag lever med utan problem ...

   Radera
 9. ord, språk och grammatik tycker jag är jätteroligt. allmänbildning är fint. liksom folkbildning. källkritik är superviktigt, men försummas nog ofta

  SvaraRadera
 10. Jag tror de flesta saknar sina arbetskamrater. Mamma har en träff en gång i månaden med pensionerade arbetskamrater.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen är det så, även för den som inte älskat det där jobbet.

   Radera