onsdag, januari 29, 2020

Med smak av choklad ...?

Tror knappt mina ögon. Men det står "chokladapelsin" med stora bokstäver på skylten. OK, choklad med apelsinsmak är vi ju bekanta med, men det omvända förhållandet, kan det verkligen finnas?

Skalet är definitivt mörkare än på de andra varianterna. Jag köper en enda, bara för att kolla. Den kostar 16 spänn. Och naturligtvis smakar det inte ett enda dugg choklad när jag äter klyftorna. Fast god är den förstås, citrusfrukter är det.
Vid närmare eftertanke inser jag att blodapelsin inte smakar blod heller, så vad tjafsar jag om egentligen?

Chokladapelsinen kommer oftast från Spanien (jag har förstås googlat) och har väldigt kort säsong, den verkar säljas bara i januari.
Nu har jag i alla fall provat nymodigheten.
Apelsinchoklad kan man tack och lov köpa året om.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

  1. Jag sådde paprikor som hade ungefär samma ton, lite bruna i skal och kött. Den hette 'Chocolate' men smakade så klart inte choklad. Den var god, har jag frö mig.
    Titta, vilken freudiansk slip. Skriver superofta frö när det ska vara för.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja man ska ju aldrig döma nåt efter dess yta ... det gäller väl både folk och frukt ...:-D

      Radera
  2. Kul! Testade dessa i vår lokala spanska butik häromdagen. Men inte direkt så fyllig chokladsmak. Föredrar nog den mer vanliga chokladapelsinen i annan form.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kände inte minsta antydan till choklad. Men c-vitaminer fanns det väl ändå.

      Radera
  3. Bara färgen får mig att tänka på nåt helt annat än apelsin och choklad. Men kul att du testade denna raritet.
    Har rent allmänt svårt för dessa konstiga färger på frukter, blomkål och inte minst tomater...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lila blomkål och gula tomater ... men det är lite kul med färg på maten ändå! Fast rött och grönt är det nog oftast i min sallad.

      Radera
  4. När mina barn gick på fritids fanns det bananer där, som personalen förvarade i kylen. Och vi vet ju alla att bananskalen mörknar direkt när de blir kalla. Men personalen sa till barnen att det var chokladbananer...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ack de stackars barnen, de får finna sig i att bli lurade ideligen ... Själv lägger jag in bananer i frysen när de är på vippen att bli övermogna. Blir som glass. Fast de ska förstås vara skalade!

      Radera
  5. N-ord används av svarta växter, trevligare med choklad, nu har man bytt namn på många fröpåsar

    SvaraRadera