måndag, mars 30, 2020

CITAT om traktamente när man jobbar hemifrån

"Alla EU-parlamentariker får ett dagtraktamente på 3 550 kronor. Pengarna ska, enligt regelboken, gå till 'hotellkostnader, måltider och övriga utgifter' som uppstår när de är på tjänsteresa i Bryssel eller Strasbourg. Men trots att EU-parlamentarikerna jobbar och röstar hemifrån sedan nästan en månad, och ska göra det i några månader till, vill flera av dem ha kvar sina dagtraktamenten. /.../
Inte ens EU-parlamentets administration räknar med att de 3 550 kronorna i dagtraktamente går till hotell- och restaurangkostnader. Detta blir tydligt när man betänker att till och med belgiska politiker som bor tvärs över torget från EU-parlamentet hämtar ut dagtraktamente, för 'tjänsteresan' till Bryssel. Ska de månne ha 57 000 kronor i månaden till promenadskor?"

-Allt vackert tal om solidaritet verkar inte ha gått in hos alla som sitter i EU-parlamentet. Teresa Kuchler skriver krönika om detta i Svenska Dagbladet idag. Och jag blir, som så många gånger förr, jätteilsken över hur mycket pengar våra folkvalda kan få göra av med. Av mina och dina pengar. Dock framgår det inte av texten om även de svenska parlamentarikerna vill ha ut sina traktamenten, ska jag för säkerhets skull och i rättvisans namn lägga till.

9 kommentarer:

 1. Traktamenten är till för det som regelboken berättar men som alltid blir folk bortskämda när situationerna ändrar. Man vill ha det som man alltid har haft det.
  Att belgiska politiker som bor tvärs över torget från parlamentet sätt också tar ut dagtraktamente kan ju bara inte var som det ska vara.
  Man blir aldrig för gammal för att bli ställd med ett förvåningens finger i häpnadens mun.
  Ha en bra måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä man häpnar, gång efter annan!

   Radera
 2. Jag vet en arbetsplats på 80-talet där man hade tagit bort all övertid. Då försvann ju övertiden. Men facket visste på råd och fick igenom att de anställda fick övertidsborttagningskompensation :)

  SvaraRadera
 3. Traktamentena behövs verkligen till annat i dessa tider. EU lär få lansera många stödpaket under och efter den här pandemin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! De som tar ut de här pengarna borde verkligen skämmas.

   Radera
 4. usch!!
  (maken och hans kollegor ska jobba hemma en månad, vi äter enkla hemlagade luncher... igår var till och med kyrkans konsert inställd, inte mycket att lägga pengar på)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch. Exakt. Det mesta är inställt. Usch.

   Radera
 5. Anonym2:11 em

  Hej.

   Rickard heter jag och jobbar med influencer marketing på den svenska marknaden för Sudio. Vi är ett svenskt företag som designar hörlurar och högtalare med ljud av studiokvalitet i skandinavisk minimalistisk design. Jag tycker att din profil skulle passa bra ihop med vårt varumärke och undrar om du skulle vara intresserad av att göra ett samarbete med oss? 
  Hör i så fall gärna av dig till: rickard@sudio.com

  SvaraRadera