onsdag, mars 11, 2020

Upplysande

Tvärnitade när jag fick syn på den: bordlampan som är ett par kvinnoben i högklackat, med en vid och vippig kjol som skärm och med ett knytskärp i midjan. En underkjol i spets skymtar också fram i ljuset. Kvinnobenen är gjutna i betong och kjolen sydd i thaisiden.
Visst är den underbar! Klart humörhöjande!

Skapelsen heter Leglight och är formgiven av Sara-Tuva Kippel. Kände att jag var tvungen att kolla lite mer om damen i fråga. Hon är inte bara konstnär, hon är snickare och erfaren scenograf också, och har jobbat med en lång rad svenska film- och tv-produktioner. "Production designer" är den titel hon använder, och hon finns i Tyresö.

Om jag vill ha den där lampan? Jajamensan, mer än gärna. Fast jag vet inte riktigt var den skulle kunna stå, den kräver en del utrymme helt för sig själv för att komma till sin rätt! Upplysningsvis kostar denna upplysande tingest 6000 kronor med en kjol, men man kan köpa till fler kjolar i andra färger och mönster. De kostar 1500 kronor styck, och den som köper Leglight vill säkert ha både sommarkjol och vinterdito ... minst ...

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. kitsch tycker jag ju om ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kitsch eller ej, jag älskar den här lampan!

   Radera
 2. Gu va häftig! Och jag gillade ju kjolen, det är lite 80-tal över den för mig.

  Alltså nu satte ju min hjärna igång på olika sätt! Huerregu va kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det inspirerande med oväntade grepp! Ser med spänning fram emot vad det kan sätta för spår hos dig!

   Radera
 3. Mycket surrealistisk, skulle nog göra mig mörkrädd om jag gick upp om natten och den inte lyste...
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. En väldigt kreativ skapelse måste jag säga. Lite roligt också att man kan byta kjol och därmed lampskärm om man vill. Skulle själv inte vilja ha lampan (dammsamlare du vet), men jag skulle absolut kunna tänka mig bara benen (älskar betong) med ett rostigt armeringsjärn instucket i benen och en enkel rund glöd-/LED-lampa på topp. Yummie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Upphovskvinnan verkar ha gjort en annan lampa, ett betongben med sko och en lampa men utan skärm - du kanske får satsa på den! Det tar en vecka från beställning till leverans står det på hemsidan.

   Radera